NavMenu

Novi beogradski hoteli nude posao za 5.000 ljudi

Izvor: Novosti Nedelja, 05.01.2014. 17:54
Komentari
Podeli

Soba u hotelu "Crowne Plaza (Foto: Suzana Obradović)Soba u hotelu "Crowne Plaza

Gotovo 5.000 novih radnih mesta moglo bi da se otvori ove godine u Beogradu ukoliko svi investitori ispune obećanja i otvore nove hotele koje su najavili. Pored upravo otvorene "Crowne Plaze", ali i hotela "Radison" preko puta Sajma, koji će imati 240 soba, i koji tek treba da primi prve goste, srpska prestonica će postati bogatija i za nekoliko "butik smeštaja".

Prvi od njih, "Monin" hotel "Argo" biće otvoren u februaru i nalaziće se preko puta "Beograđanke" (ugao Kralja Milana i Resavske). Ovaj hotel imaće tri zvezdice, dvadesetak soba, a biće uređene u stilu evropskih butik hotela i radiće po garni principu. Bivši jugoslovenski olimpijac Milan Spasojević odlučio je da u Zagrebačkoj ulici, u Savamali, otvori - "Jump Inn". Ime je logično, jer je Spasojević bio rekorder u troskoku, pa će slike poznatih atletičara moći da se vide svuda po hotelu. Ovaj hotel sa 49 soba, kao spoj starog i Novog Beograda, biće nekoliko "skokova" ispred svog vremena.

"Radison""Radison"

I u kompaniji "MK Mountain Resort" odlučili su da se "spuste sa visine u doline", pa upravo završavaju hotel na uglu Takovske ulice, preko puta RTS. I ovaj hotel biće garni, zvaće se "88 rooms", imaće četiri zvezdice, a otvaranje je planirano početkom februara. Sa novim urbanističkim planom, koji dozvoljava da se soliteri ponovo grade u Novom Beogradu, ništa ne stoji na putu izgradnje nebodera pored hotela "Jugoslavija", što su uslovljavali vlasnici kako bi počeli sa renoviranjem. Većina hotela koji će biti otvoreni imaće četiri zvezdice, a Beograd već ima 27 takvih objekata.

Istina je da Beograd ima dovoljno hotela sa četiri zvezdice, ali našoj prestonici svakako treba još smeštaja - kaže Georgi Genov, direktor Udruženja hotelijera HORES.

- Srbiji je, pre svega, potreban superior hotel koji će da povuče kompletnu privredu. Potreban nam je i turistički, veliki hotel sa tri zvezdice u koji će moći da se smeste putnici iz čitavog autobusa ili aviona. Međutim, uz sve to nama je potreban renoviran Sava centar koji će pokrenuti kompletnu industriju.

U Turističkoj organizaciji Beograda oduševljeni su pojavom novih hotela, jer veruju da će to biti zamajac dobrog dela prestoničkih usluga. Od gostiju hotela žive i taksisti, vlasnici restorana i kafića, butici, pa i turističke agencije.

- Ukolko se otvore svi najavljeni hoteli mogli da bi da generišu posao za skoro 5.000 ljudi, jer novootvoreni "Crowne plaza" pripada grupaciji "Intercontinental", kojoj će biti u interesu da ga puni gostima - kaže Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Projekat hotela "Argo"Projekat hotela "Argo"

- Svi ti gosti moraju da doručkuju, prevezu se, ručaju, nešto kupe. Naša namera je da se kompletno okrenemo privredi i u narednom periodu održaćemo niz sastanaka sa svima koji žive od turizma prestonice da vidimo kako bismo mogli da od turista zaradimo što više.

"Hilton" i "Marriott"

Veliki brendovi poput "Hiltona" i "Marriotta" nezaobilazna su tema kada se pomene srpsko hotelijerstvo. Oba lanca godinama najavljuju da će njihova reklama zasijati u prestonici. Prema najnovijim informacijama radovi na "Marriottu" počinju u januaru, a u hotel, na mestu nekadašnjeg "Jugodrva" u Vasinoj ulici, biće uloženo 25 miliona evra. Prostiraće se na 7.000 kvadrata i biće završen za najviše 12 meseci.

Radovi su neprestano odlagani zbog - papira i raznih dozvola. Loše je prošao i "Hilton" koji je, očigledno, brend planirao da preda sumnjivim investitorima koji ili nisu imali novca i dozvole ili nisu imali sreće. Prema poslednjim informacijama "Hilton" bi trebalo jednog dana da bude otvoren na lokaciji "dva kralja", u ulicama Kralja Milana i Kralja Milutina.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Novosti" od 5.1.2014.)


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.