Izvor: eKapija | Nedelja, 05.01.2014.| 18:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predsednik kompanije DIS Zoran Tirnanić poslovni čovek godine - Dodela priznanja Kluba privrednih novinara 28. januara

Žiri Kluba privrednih novinara, jednoglasno je odlučio da priznanje Poslovni čovek godine pripadne Zoranu Tirnaniću predsedniku kompanije DIS, dok će Zlatna plaketa kompanija godine pripasti kompaniji "Siemens Srbija".

U obrazloženju Kluba privrednih novinara navedeno je da u godini velikih ekonomskih izazova i ograničenja koju su obeležili nizak nivo likvidnosti i opreznost kad je reč o novim investicijama, privrednicima nije bilo lako da izmiruju sve obaveze prema državi i zaposlenima i da uz to zabeleže pozitivan poslovni rezultat.

- Neki od njih izlaz su potražili u sivoj zoni o čemu svedoči podatak da se procenat onih koji rade na crno, ili delimično posluju u legalnim tokovima kreće između 50 i 60%. Bilo je, međutim i onih preduzeća i preduzetnika, koji su odlučili da hrabro zaplove burnim vodama srpskog biznisa dokazujući tako da se i u ne baš podsticajnom poslovnom ambijentu može opstati. Dokaz za to su i laureati Kluba privrednih novinara koji su svojim poslovanjem obeležili 2013. godinu.

U kategoriji javnih preduzeća priznanje će biti uručeno "Elektrovojvodini", odnosno generalnom direktoru Srđanu Kržuviću, dok je dr Danielu Boehi iz "Bambija" pripalo priznanje za očuvanje domaćeg brenda "plazma". Mladi menadžer godine je Miloš Marković direktor LAD group. Kompaniji "Tetra Pak" biće uručeno priznanje za pedest godina uspešnog poslovanja u Srbiji.

Plakete i priznanja Menadžer godine dobiće: Robert Holo, vlasnik "Hollo Company" za ulaganje u fabriku za prozvodnju agro peleta; Radomir Ivanović, iz firme "Voćar Palanka", za primenu nauke u poljoprivredi, Mirko Petrović iz preduzeća "Aks express kurir" u kategoriji usluge; Srđan Kovačević iz preduzeća "Beocapra" za ulaganja u proizvodnju i preradu kozjeg mleka, Bogoljub Milić iz "MiMi" za proizvodnju destilata od autohtonih sorti.

Kompaniji "Filip Moris Internacional" pripalo je priznanje za društvenu odgovornost /doniranje projekta "Pokreni se za posao".

Na predlog novinara koji prate kulturu, žiri KPN-a odlučio je da priznanje Menadžer godine pripadne i umetniku Jovanu Kolundžiji, direktoru Guarnerius Centra lepih umetnosti, dok će Zlatno pero koje se tradicionalno dodeljuje za privredno novinarstvo pripasti Stefanu Despotoviću, novinaru "Politike".

Priznanje "Gordan Ranitović", koje nosi ime osnivača Kluba privrednih novinara, dobiće Nenad Blagojević, novinar-urednik magazina "Lisa".

Svečana dodela priznanja biće održana 28. januara u Privrednoj komori Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.