NavMenu

Izložba "Arhitektura Sočija prestonice ZOI 2014" od 23. januara do 4. februara 2014. u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.12.2013. 15:16
Komentari
Podeli

Povodom predstojećih XXII Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u ruskom gradu Sočiju, udruženje Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski dom u Beogradu, organizuju izložbu "Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014", koja će trajati od 23. januara do 4. februara 2014, saopštili su organizatori.

Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije je udruženje koje ima za cilj da okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inžinjere, naučne, kulturne radnike, novinare, koji svojim delom i znanjem podstiču napredak kulture, nauke i umetnosti. Kroz ovu postavku Sinteza želi da upozna domaću javnost sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije, ali i da prikaže rezultate velikog truda Ruske države, olimpijskog grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj i srpskih državljana.

Izložba Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta: Arhrazrez 2012/ 2013 (Arhitektura Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013), Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh Oleg Komisarov), Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata) i Srbi – donator u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora).

Domaća građevinska firma "Putevi AD" Užice je počasni gost ove izložbe, s obzirom na to da je izgradila najviše objekata za "ZOI Soči 2014" u odnosu na brojne građevniske firme sa naših prostora. Kako je navedeno u saopštenju, za samo tri godine "Putevi Užice" izgradila je i opremila desetinu kapitalnih objekata, a najznačajni su: "Međunarodni Ruski olimpijski univerzitet" površine 92.000 m2; četiri mosta na Krasnoj poljani; hotelski kompleks "Roza Hutor 4* – Accor" površine 39.000 m2; "Swisshotel Kamelija" 5* površine 56.000 m2 kao i nekoliko stambenih kompleksa povrsine 637.000 m2. Ukupna površina izvedenih objekata je preko 1 milion m2. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da su "Putevi Užice" za izvođenje svojih projekata u najvećoj meri koristili proizvode srpskih proizvođača, s obzirom da su zadovoljili visoke međunarodne standarde kvaliteta.

Izložba "Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014", ima za cilj predstavljanje našoj javnosti nedovoljno poznate arhitekture ovog ruskog grada, njegovog kulturnog nasleđa a pre svega novog ruha grada, izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara. Izložbu će otvoriti ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandar Čepurin.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.07.2024.  |  Industrija

Šta piše nemačka štampa nakon posete Šolca zvaničnom Beogradu: Tri razloga za litijum iz Srbije i dva protiv

Srbija i EU potpisale su u petak 19. jula u Beogradu Memorandum o razumevanju EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima. Radi se o budućoj eksploataciji litijuma u nalazištu u Srbiji, o projektu Jadar. Tome je prisustvovao i kancelar Nemačke Olaf Šolc (SPD), piše DW. - Bila sam na mnogim putovanjima u inostranstvu sa Olafom Šolcom. Ali, mi novinari koji putujemo sa

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.