NavMenu

Šta će i kako raditi za novogodišnje i božićne praznike?

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.12.2013. 12:29
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)

Ako ste kupovinu za prazničnu trpezu i novogodišnje poklone ostavili za poslednji dan dobro je da znate da će većina trgovinskih radnji poslednjeg dana ove godine, po običaju, raditi skraćeno i sa izmenjenim radnim vremenom u prvim danima Nove godine. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima Nova godina je državni praznik i praznuje se dva dana (1. i 2. januar), dok je prvi dan Božića (7. januar) verski praznik i takođe neradan dan. "eKapija" Vam donosi pregled radnog vremena trgovinskih i najvažnijih ustanova za prestojeće praznike.

Tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika pošte će imati izmenjeno radno vreme. U utorak, 31. decembra, pošte koje imaju celodnevno radno vreme radiće skraćeno do 17.00 sati, osim Glavne pošte u Takovskoj 2 u Beogradu koja radi 24 sata dnevno i državnim i verskim praznicima.

Prvog dana Nove godine, osim Glavne pošte u Takovskoj 2, biće dežurne pošte na graničnim prelazima.

U četvrtak, 2. januara, u Beogradu će od 8.00 do 19.00 sati dežurati pošte u Nehruovoj 68 b i Tržnom centru "Stadion", dok će pošta u TC "Novi Merkator", Bulevar umetnosti 4-6 raditi od 9.00 do 19.00 sati. Tog dana dežuraće i pošte u Novom Sadu u ulicama Temerinski put 50, Teodora Mandića 23, Futoški put 93c, Narodnog fronta 73a, Bajči Žilinskog 4 i dr Svetislava Kasapinovića 10-14, kao i u Temerinu, Bačkoj Palanci, Šapcu, Vršcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Subotici, Kragujevcu, Nišu, na Kopaoniku i Zlatiboru, ali i na graničnim prelazima.

Na Badnji dan, 6. januara pošte koje imaju celodnevno radno vreme radiće skraćeno do 17.00 sati, dok će na Božić, 7. januara dežurati Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, kao i pošte na graničnim prelazima.

Najveći broj trgovinskih radnji radiće skraćeno poslednjeg dana ove godine. "Univerexport" je saopštio da će 31. decembra svi prodajni objekti raditi do 18h, a distributivni centar eLAKOLIJE, online servisa za naručivanje i dostavu radiće do 15h.

Prvi dan Nove godine biće neradan u svim prodajnim objektima ovog trgovinskog lanca. 2. januara radiće većina "Univerexport" objekata, od kojih neki po skraćenom radnom vremenu dok će 3. i 4. januara svi prodajni objekti raditi po ustaljenom radnom vremenu.

Dana 6. januara svi maloprodajni objekti "Univerexporta" radiće do 17:00 h, a sistem eLakolije (svi distributivni centri) isporuke će vršiti do 14:00h. Dan Božića je neradan dan, a već od narednog dana svi maloprodajni objekti kao i eLAKOLIJE online servis vraćaju se na ustaljene radne sate.

I "Roda" i "Mercator" objekti najavili su promene u radnom vremenu za novogodišnje i božićne praznike. Minulog vikenda i danas svi "Mercator" i veći "Roda" objekti rade produženo do 23h, dok će u utorak, 31. decembra svi objekti raditi skraćeno do 17h. Sreda, 1. januar 2014. biće neradan dan za sve "Mercator" i "Roda" objekte, a već od četvrtka, 2. januara trgovine će raditi po svom uobičajenom radnom vremenu. U ponedeljak, 06. januara 2014, svi "Mercator" i "Roda" objekti radiće skraćeno do 19h. Na dan Božića, 7. januara, svi Supermarketi, Supermarket Premium Beograđanka i Marketi radiće skraćeno radno vreme, do 10h. Ostali "Mercator" i "Roda" objekti neće raditi na dan Božića.

(Foto: I.Vukša)

Prodavnice "Idee" sutra će raditi do 19.00h, dok je 1. januar neradan dan, a u četvrtak 2. januara će raditi redovno.

Kako je saopštila "Delhaize grupa", "Tempo" objekti, "Maxi" i "Shop and go" prodavnice sutra će raditi do 18h, a u sredu 1. januara će biti zatvorene. U četvrtak 2. januara biće otvorene samo dežurne "Maxi" prodavnice, i to do 18. Božić je neradan, a na Badnji dan radiće do 18h.

Market "Super Vero" poslednjeg dana ove godine radiće redovno od 7.30-20.00h, dok je 1. januar neradan dan. Drugog dana Nove godine "Super Vero" će raditi puno radno vreme do 22h, a 6. januara skraćeno do 19h. Božić je i u ovom marketu neradan.

Javno komunalno preduzeće (JKP) "Gradske pijace", saopštilo je da će 1. januara od 6.00 do 13.00 u Beogradu raditi samo zelene pijace "Zemun", Banovo brdo, "Bele vode" i "Dušanovac", dok ostale pijace neće raditi.

U saopštenju tog JKP-a se dodaje da će 31. decembra i 2. januara, zelene pijace u Beogradu raditi uobičajno od 6.00 do 19.00.

Otvoreni tržni centar Novi Beograd, Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom "Miljakovac", kao i pijaca cveća "Krnjača" neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi uobičajno.

Tržni centar "Depo" sutra će raditi po redovnom radnom vremenu od 10.00 do 20.00h, a pijaca cveća "Krnjača" radi skraćeno od 11.00 do 18.00.

I beogradski tržni centri radiće izmenjeno u prazničnim danima koji slede. Prvog dana Nove godine i za Božić nećete moći u šoping ni u "Ušće", ni "Delta City", ni šoping centar "Stadion". Poslednjeg dana ove godine tržni centri u Beogradu radiće skraćeno do 18h isto kao i 6. januara. Ostalim danima radiće uobičjeno.

I Kragujevačka "Plaza" će sutra i 6. januara raditi do 18h, dok su 1. i 7. januar neradni dani. Prvog dana 2014. radiće samo bioskop, a u beogradskom "Delta City"-ju i slot klub "Casina Favorit" i centar porodične zabave "Circus".

Tagovi:
radno vreme za novogodišnje praznike
radno vreme za božićne praznike
radno vreme za novogodišnje i božićne praznike
Pošte Srbije
radno vreme pošti za novogodišnje praznike
radno vreme pošti za Novu godinu
radno vreme pošti za Božić
radno vreme pošti za božićne praznike
Univerexport
radno vreme Univerexporta za Novu godinu
radno vreme Univerexporta za novogodišnje praznike
radno vreme Univerexporta za božićne praznike
radno vreme Univerexporta za Božić
eLAKOLIJE
supermarket Roda
Mercator
Merkator
radno vreme Mercatora za Novi godinu
radno vreme Mercatora za Božić
radno vreme Mercatora za novogodišnje praznike
radno vreme Mercatora za božićne praznike
Idea
radno vreme Idee za Novu godinu
radno vreme Idee za novogodišnje praznike
radno vreme Idee za Božić
radno vreme Idee za božićne praznike
Delhaize grupa
Delez grupa
Tempo
Maxi
Shop and go
radno vreme Maxija za Novu godinu
radno vreme Maxija za novogodišnje praznike
radno vreme Maxija za Božić
radno vreme Maxija za božićne praznike
radno vreme Tempa za Novu godinu
radno vreme Tempa za novogodišnje praznike
radno vreme Tempa za Božić
radno vreme Tempa za božićne praznike
Super Vero
radno vreme Super Vera za Novu godinu
radno vreme Super Vera za novogodišnje praznike
radno vreme Super Vera za božićne praznike
radno vreme Super Vera za Božić
Veropoulos
JKP Gradske pijace
radno vreme pijaca u Beogradu za novogodisnje praznike
pijaca Zemun
pijaca Banovo brdo
pijaca Bele vode
pijaca Dušanovac
otvoreni tržni centar Beograd
Buvljak
radno vreme Buvljaka za Novu gosinu
Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom Miljakovac
pijaca cveća Krnjača
TC Depo
radno vreme Depoa za Novu godinu
TC Ušće
TC Delta city
TC Stadion
radno vreme Ušća za novogodišnje praznike
radno vreme Ušća za Novu godinu
radno vreme Ušća za božićne praznike
radno vreme Ušća za Božić
radno vreme Delta City za Novu godinu
radno vreme Delta City za novogodišnje praznike
radno vreme Delta City za Božić
radno vreme Delta City za božićne praznike
radno vreme TC Stadion za Novu godinu
radno vreme TC Stadion za novogodišnje praznike
radno vreme TC Stadion za Božić
radno vreme TC Stadion za božićne praznike
radno vreme Kragujevac Plaza za Novu godinu
radno vreme Kragujevac Plaza za Božić
radno vreme Kragujevac Plaza za novogodišnje praznike
radno vreme Kragujevac Plaza za božićne praznike
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.