NavMenu

Izložba u nastajanju

Izvor: eKapija Petak, 27.12.2013. 15:03
Komentari
Podeli

U okviru Sajma fotografije Kulturnog centra Beograd, koji se održao 24. i 25. decembra, časopis "ReFoto" organizovao je dvodnevnu radionicu pod nazivom "Izložba u nastajanju". Odabrani čitaoci časopisa "Refoto" imali su priliku da fotografišu u profesionalnim uslovima uz profesionalnu foto opremu, šminku kostim i modele i da na licu mesta kreiraju sopstvenu izložbu.

Učesnici su u dva vrlo različito tematski osmišljena dana fotografisali kostime studentkinja Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Prvog dana kostime Milice Požar, Katarine Radović i Irine Somborac krasile su Paperal maske Aleksandre Škorića, dok su drugog dana kostimi Sofije Jovandić, Vanje Đurović i Katarine Despotović fotografisani u tropskom ambijentu scenografije nastale za tu priliku. Kostime i maske nosili su modeli Modnog studija Click, koji se pobrinuo i za odgovarajuće frizure i šminku, a samo snimanje se odvijalo pod mentorstvom dvoje fotografa, Milana Živkovića, glavnog i odgovornog urednika časopisa "ReFoto" i Milice Mrvić, urednice portala Refoto.rs.

Ova radionica bila je svojevrsna prezentacija izložbe u nastajanju jer su izabrane fotografije, nakon obrade u Fotošopu, bile odštampane. Tako pripremljene i odštampane fotografije, odmah su se našle na zidovima Galerije "Artget". Radove učesnika radionice Bojana Džodana, Vuka Papića i Milana Tesle, Ivane Todorović, Borisa Kočiša i Aleksandra Kristijana Stojanovića svi zainteresovani mogu pogledati na izložbi u Galeriji "Artget" do subote 28. decembra kada se i sam Sajam fotografije završava.

Učesnici i posetioci radionice dobili su uvid u sam proces pripreme fotografskog seta, toka fotografisanja na zadatu temu, postprodukcije i, na kraju, štampe i izlaganja. Organizatori radionice, na ovaj način, dali su dodatni i zajednički doprinos obrazovanju u oblasti fotografije i vizuelne kulture kojima se, svako na svoj način, bave već više decenija.

Radionicu su pomogli komapnija Refot B koja je obezbedila potrebnu foto-opremu kao i kompanija "Perollo" koja je za ovu priliku odštampala fotografije na licu mesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.