Izvor: eKapija | Petak, 27.12.2013.| 12:12

"Vahali" gradi brodogradilište u Mačvanskoj Mitrovici - Holandska kompanija u 2014. planira da srpskom tržištu ponudi pontone, barže, tankere

Prioritet kompanje "Vahali" u 2014. biće završetak izgradnje brodogradilišta u Zasavici-Mačvanskoj Mitrovici kako bi sve svoje kapacitete prebacili na jednu lokaciju, saznaje "eKapija". Kako nam je rekao Miloš Stefanović, direktor prodaje i marketinga u kompaniji "Vahali", novo brodogradilište je već operativno, ali se još dosta radi i ulaže.

U toj kompaniji očekuju da će radovi biti završeni do maja 2014.

- U 2014. "Vahali" planira da se pored inostranog, okrene i domaćem tržištu. Vodoprivreda u Srbiji se pomerila sa tačke mirovanja, pa ćemo domaćem tržištu ponuditi plovila kao što su pontoni, barže, tankeri, gurači, pa i veliki rečni kruzeri – navodi Stefanović.

On dodaje da sa investicijama iz 2013. nastavljaju istim tempom i u Novoj godini.

- Pre svega u infrastrukturu, hale, zgrade i pomoćne prostorije u novom brodogradilištu u Mačvanskoj Mitrovici. Zatim, tu su novi kranovi, dizalice, navoz, oprema za varenje, sečenje i mašinsku obradu. Sa trenutno 320 zaposlenih, mislim da će u 2014. još 30 ljudi naći svoje mesto u "Vahali"-ju.

Sa ovakvom infrastrukturom i stručnim kadrovima spremni smo da odgovorimo svim zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, kaže naš sagovornik.

- Bićemo efikasniji, a sa celokupnom proizvodnjom na jednom mestu, skratićemo vreme isporuka i eliminisati nepotrebne troškove. Kao holandska kompanija sa istorijom dugom preko 90 godina, naše veze i kontakti su već rasprostranjeni širom sveta. Novi kontakti se razvijaju na mesečnom nivou, tako da nas svakako očekuje zanimljiva 2014.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.