NavMenu

DRI: Nepravilnosti u budžetu od 13 milijardi dinara

Izvor: Beta Četvrtak, 26.12.2013. 14:51
Komentari
Podeli

Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila je nepravilnosti u raspolaganju državnim budžetom u 2012. godini u iznosu od 13,1 milijardu i u javnim nabavkama od 31,5 milijardi dinara, objavljeno je u četvrtak na sednici Odbora Skupštine Srbije za finansije.

DRI je ove godine kontrolisala finansijske izveštaje 56 budžetskih korisnika i 10 sastavnih delova finansijskih izveštaj, čime je obuhvaćena potrošnja 2.311 milijardi dinara budžetskih sredstava.

Pored kontrole državnog budžeta za 2012. godinu, budžeta devet ministarstva i Skupštine Srbije i dela poslovanja Narodne banke Srbije, državni revizori su proveravali finansijske izveštaje Bezbednosno-informativne agencije, Republičke direkcije za imovinu, Republičkog geodetskog zavoda, Prvog osnovnog suda, Beogradske poslovne škole - Visoke škole strukovnih studija, i Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Urađena je i revizija budžeta 24 opštine, poslovanja PIO fonda, Kliničkog centra Vojvodine, Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, 18 javnih i komunalnih preduzeća, medju kojima su EPS, PTT, RTS i "Infostan".

Državni revizori su nakon urađenih revizija dali 66 mišljanja, od kojih su samo dva pozitivna, 58 su sa rezervom i dva su uzdržana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.