NavMenu

Proglašeni pobednici "mt:s Android konkursa"

Izvor: eKapija Sreda, 25.12.2013. 13:59
Komentari
Podeli
Svečanom dodelom nagrada i prezentacijom pobedničke aplikacije, u prostorijama "Telekoma Srbija", i zvanično je završen treći "mt:s Android konkurs". Predstavnici kompanije "Telekom Srbija" uručili su vredne nagrade pobednicima konkursa.

Tim sa najuspelijom aplikacijom, u februaru 2014. godine, posetiće Svetski kongres mobilne telefonije u Barseloni, dok su za timove na drugom i trećem mestu obezbeđeni tablet računari i mobilni telefoni sa "Android OS". Pored Matematičke gimnazije, konkurs je ove godine bio proširen i na još dve gimnazije koje imaju specijalizovana odeljenja za talentovane učenike na polju matematike i informatike – gimnaziju "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu i gimnaziju "Svetozar Marković" u Nišu. Kao rezultat konkursa dobijene su potpuno funkcionalne Android aplikacije, čiji kvalitet osetno raste počev od prvog konkursa.

Pobednička aplikacija "Starena" delo je kreativnog tima "Firepig" - Nikole Jovanovića, Svetozara Ikovića i Ognjena Đuričića, učenika Matematičke gimnazije.

S obzirom na to da je kvalitet aplikacija bio ujednačen, na drugom i trećem mestu našle su se po dve aplikacije: 1. "Moj Novi Sad" (tim "Tim 1": Aleksandar Cvejić, Andrija Cvejić i Mario Perić, gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", Novi Sad) – predstavlja turistički vodič kroz Novi Sad u vidu kviza, a odgovori se dobijaju ukoliko se zaista poseti određena znamenitost pri čemu pomaže mapa grada. Na taj način korisnici se podstiču da se upuste u stvarni obilazak ovog grada; 2. "Jumpko" (tim "Filsoft & VukIT": Filip Vesović i Vuk Vuković, Matematička gimnazija) - edukativna Android igrica pomoću koje se kroz zabavu stiču nova znanja. Na putu do škole glavni junak, učenik, nailazi na prepreke u vidu pitanja i odgovarajući na njih, proverava svoje znanje


Treće mesto dele aplikacije:

- "Statistika" (tim "Reduktori": Miloš Vujadinović, Miljan Mitrović i Aleksa Srećković, "Matematička gimnazija") – aplikacija objedinjuje podatke o razmenjenim pozivima, porukama i kontaktima na mobilnom telefonu na kom je instalirana;

- "Zdravih 52 minuta" (tim "Fit MG": Filip Mladenović, Filip Mićić i Nikola Kostić, "Matematička gimnazija") – aplikacija namenjena svim korisnicima, a posebno onima koji rekreaciju i trčanje praktikuju svakodnevno. Aplikacija izračunava pređeni put i pravi plan utroška kalorija na osnovu GPS lokacije i ažuriranih mapa mesta u Srbiji, navedeno je u saopštenju kompanije "Telekom Srbija".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.