NavMenu

SERTIĆ: Potrebna nova industrijska strategija

Izvor: eKapija Utorak, 24.12.2013. 15:29
Komentari
Podeli

Željko Sertić (Foto: pks.rs)Željko Sertić

Predsednik privredne komore Srbije (PKS), Željko Sertić, rekao je danas da je našoj zemlji potrebna nova industrijska strategija.

- Do kraja 2014. godine dobićemo dokument kuda ide Srbija u narednih 15 do 20 godina, i to će biti osnova za razvoj srpske ekonomije - izjavio je Sertić na novogodišnjem prijemu za novinare u PKS.

Prema njegovim rečima, mala i srednja preduzeća ne mogu da posluju bez industrije. Sertić smatra da je najava donošenja četiri ključna zakona (o radu, privatizaciji, o planiranju i izgradnji i o stečaju) dobra za privredu, ali da to neće biti dovoljno.

- Ono što uradimo i kako uradimo u narednoj godini biće manje ili više stabilan temelj na kome ćemo graditi naše poslovne perspektive, svi zajedno i pojedinačno, i na tome ćemo kreirati podsticajno poslovno okruženje na duži rok - kazao je Sertić.

On je dodao i da je aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) koji je u pripremi, dobar, kao i da će početak pregovora sa EU biti jasan i snažan signal domaćim i stranim investitorima da mogu da dođu u Srbiju i da razgovaraju.

Sertić je najavio i da će u narednoj godini PKS nastaviti da jača unutrašnje kapacitete za zastupanje i podršku privredi, u zemlji i svetu, ali i pred državnim institucijama i pred poslovnim okruženjem.

- Razvićemo postojeće i uvoditi nove servise za domaće kompanije i strane ulagače, a proširićemo i ofanzivu u promociji investicionih i izvoznih potencijala Srbije - izjavio je Sertić.

Kako je najavio za 2014, PKS će podržati i opštine i gradove u predstavljanju projekata i poboljšanju poslovnog ambijenta za brži i održiv lokalni razvoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.