NavMenu

Dodeljena priznanja "Diskobolos" za dostignuća u IT sektoru

Izvor: Tanjug Utorak, 24.12.2013. 09:24
Komentari
Podeli

Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA) dodelio je sinoć priznanja "Diskobolos" za vrhunska dostignuća u oblasti primene informacionih tehnologija u 2013. godini.

U kategoriji Proizvodnja i projektovanje nagradu je odnela kompanija "TeleGroup" za projekat digitalizacije glavne stanice Pošta NET, dok su specijalna priznanja pripala Univerzitetu Singidunum, kompaniji "Coming" i Akademiji Filipović.

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Srbije, kao i Sekretarijat Sudskog savjeta Crne Gore pobedili su u kategoriji Upravljanje. Specijalnu nagradu u ovoj kategoriji dobio je Republički fond za PIO.

U grupi Društvene delatnosti "Diskobolos" su osvojili Poreska uprava i MUP, a specijalno priznanje je pripalo bugarskoj kompaniji "Musala Soft JSC".

Firma "Energoprojekt Energodata" je nagrađena u kategoriji Finansija, a žiri je posebno priznanje dodelio firmama "Mellon Srbija" i "PC COM Beograd".

Nagradu za projekat u oblasti zdravstva dobio je "Lanaco" Poslovne informacione tehnologije iz Republike Srpske, dok je Univerzitet Metropoliten dobitnik nagrade u oblasti obrazovanja za sistem studiranja preko Interneta.

Su-port dobitnik je nagrade u kategoriji Usluga, zajedno sa firmama "Ipsylon" i "Bandula Bilgisayar Egitim Yayincilik" iz Turske. Sajt www.lakodoposla.com kompanije "Talentmarket" najbolji je u oblasti veb ostvarenja.

Specijalne nagrade su dobili stručni skup Infofest, serija Radio-televizije Srbije "Šta su sve tehnologije uradile za nas", "Global consulting & marketing" i EBC Test centar za izdavastvo i kompanija "Atos" i IBM kao globalni partneri.

Predsednik JISA Đorđe Dukić kazao je na svečanosti da je bez obzira na sve promene i krize informatika uvek imala svoj pravac i budućnost.

Pobednike je pozdravio i član Privremenog organa Grada Beograda Andreja Mladenović, ističući njihov doprinos razvoju i privrede i države uopšte.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.