NavMenu

Austrijske banke i EIB kreditiraju završetak obilaznice oko Beograda ?

Izvor: Novosti Sreda, 19.01.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Iz kredita evropskih banaka, u toku 2005, za obnovu i izgradnju puteva u Srbiji biće potrošeno oko 150 mil EUR. Takođe, biće nastavljeni pregovori za nove kredite i to sa austrijskim bankama za nastavak izgradnje obilaznice oko Beograda za deonice od Batajnice do Dobanovaca i od Dobanovaca do Ibarske magistrale i sa Evropskom investicionom bankom za deo od Ibarske magistrale do Bubanj potoka.

Što se novih poslova tiče, pretkvalifikacija za obnovu desne trake autoputa Novi Sad - Beograd biće završena 17.01 . Posao je vredan oko 13 mil EUR, a tender za izbor izvođača biće raspisan krajem februara. Početak radova koji se finansiraju iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj planiran je u ovoj građevinskoj sezoni.


Ista banka kreditira i obnovu postojećeg i projektovanje i izgradnju novog mosta na Dunavu kod Beške. Ovaj posao vredan je 52 mil EUR. Za pretkvalifikaciju prijavilo se 16 ponuđača, od kojih jedan domaći konzorcijum i 15 stranih kompanija. Ko će moći da konkuriše na tenderu za ovaj posao znaće se kada EBRD da finalni odabir ponuđača. Tender bi trebalo da bude raspisan krajem meseca.

Iz kredita EBRD finansiraće se i obnova puta Čenta - Besni Fok u dužini od 9km, kao i deonica Obrenovačkog puta od Čukarice do Ostružnice i put od Beograda do Pančeva. Za ove poslove čija je ukupna vrednost oko 12 mil EUR tenderi će biti raspisani krajem januara 2005.

Kada su u pitanju planirani radovi iz kredita EIB, krajem februara će biti raspisan tender za rekonstrukciju deonice puta Čajetina - Kokin brod, od Borove glave do Uvca u dužini od 17 km. U ovoj godini planirana je i obnova puta Kruševac - Pojate, kao i izgradnja obilaznice oko Ovčar banje.

U maju će biti raspisan tender za preostale radove na autoputu Novi sad - Beograd. A to su petlje u zoni Novog Sada, naplatne rampe, pristupni putevi...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.