Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.12.2013.| 08:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Vibac" počeo izgradnju fabrike traka za industrijsko pakovanje u Jagodini - Ukupna vrednost investicije biće 70 mil EUR

Postavljanje kamena temeljca (Foto: srbija.gov.rs)
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić prisustvovao je u sredu (18. decembra 2013. godine) postavljanju kamena temeljca za izgradnju italijanske fabrike "Vibac" u Industrijskoj zoni u Jagodini, koja će se baviti proizvodnjom traka najnovije tehnologije za industrijsko pakovanje, objavljeno je na Vladinom sajtu.

Dačić je tom prilikom ukazao na značaj ove nove investicije u Jagodini, i istakao da će ona, kada bude u punom kapacitetu, omogućiti zapošljavanje 450 radnika, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Predsednik Vlade je istovremeno uputio čestitku predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću na predanom radu na dovođenju stranih investitora.

(Foto: jagodina.org.rs)
Pored Dačića i Markovića, postavljanju kamena temeljca prisustvovali su i direktor firme "Vibac" Patricio Masini, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, savetnik premijera Srbije za nacionalna pitanja Ivica Tončev i odbornici Skupštine grada Jagodine.

Masini je objasnio da će ovo biti najveća fabrika u kompaniji "Vibac".

- Srećni smo što dajemo posao porodicama u trenutku krize. Zahvalni smo gradu Jagodini i Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) na podršci - kazao je Masini, prenosi sajt grada Jagodine.

- Investicija je vredna ukupno 70 mil EUR, a oko 90% proizvodnje biće namenjeno izvozu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.