NavMenu

DELHAIZE: Ostajemo u Srbiji

Izvor: Tanjug Utorak, 17.12.2013. 18:30
Komentari
Podeli

Trgovinski lanac "Delhaize" namerava da ostane na srpskom tržištu i nastaviće da širi svoje poslovanje i u narednoj godini, izjavio je generalni direktor "Delhaize" Srbija Džon Kiricis.

-"Delhaize" Srbija je vrlo važan deo grupacije. Ostaćemo ovde i nameravamo da se širimo - rekao je Kiricis Tanjugu.

Kako je ocenio, Srbija za "Delhaize" predstavlja strateško tržište, koje ima veliki potencijal za rast. On je dodao da je ove godine u Srbiju uloženo 45 mil EUR u nove maloprodajne objekte ili renoviranje postojećih.

"Delhaize" je otvorio 17 prodajnih objekata u 2013. godini, a do kraja godine otvoriće još tri. Tokom ove godine renovirana su 43 prodajna objekata, a u Beogradu je otvoren i novi "Tempo".

"Delhaize" je objavio i da je u toku je izgradnja novog distributivnog centra u Staroj Pazovi, u koji će biti uloženo 50 mil EUR.

Kiricis je ocenio da je vrlo zadovoljan poslovanjem u Srbiji, ali da "Delhaize" nije uspeo da ostvari očekivane rezulate, jer Srbija prolazi kroz ekonomsku krizu.

- Ipak, postigli smo rast, lideri smo na ovom tržištu i zadovoljni smo - ocenio je Kiricis.

"Delhaize" Srbija je članica međunarodnog trgovinskog lanca "Delhaize Group", čije je sedište u Belgiji i koji posluje u Evropi, Americi i Aziji.

"Delhaize" u Srbiji ima oko 380 maloprodajnih objekata i oko 11.000 zaposlenih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.