NavMenu

Vrelina Ria, veče pod maskama, trubači ili doručak u krevetu - Šarolik doživljaj novogodišnje noći u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 17.12.2013. 12:52
Komentari
Podeli

Zavrteo se ringišpil, razlio vatromet, prodala prva liciderska srca. Do 30. decembra svi poklonici praznične euforije posetiće Novogodišnji vašar na Beogradskom sajmu. Miris ušećerenog voća, kuvanog vina i zvuci novogodišnje pesme od ovog vikenda šire se i Trgom otvorenog srca u centru prestonice. Lampioni su okačeni, svetiljke postavljene. Beograd je spreman za novogodišnje praznike.

Ipak, svi koji staru godinu vole da isprate u društvu nekoliko hiljada ljudi, pa su na najpopularnije pitanje ovih dana "Gde ćeš za Novu", odgovarali kratko "Na Trgu", možda će morati da promene planove. Iako novi čelnici grada uveravaju da će proslave na Trgu i ispred Narodne Skupštine biti, tradicionalna novogodišnja proslava na ulicama prestonice i dalje je neizvesna zbog nedostatka novca.

Alternativa je srećom golema jer su prestonički ugostitelji, po tradiciji, naoružani najrazličitijim ponudama za najluđu noć. U zavisnosti da li se odlučite za restoran, hotel, klub, splav, intimniju varijantu ili ludu žurku moraćete da izdvojite od 30 do 100 EUR.

Da doček 2014. učinite nezaboravnim, u Novu godinu možete zakoračiti ispisujući deo istorije - kao prvi gosti hotela "Crown plaza" u novogodišnjoj noći. Popularni hotelski lanac za beogradsku premijeru pripremio je bogat program – gala večeru, vrhunsko piće i dobar provod uz Lepu Brenu i Hari Mata Harija.

Lepa Brena će vas na istom mestu, uz mlađe kolege Milicu Pavlović i Petra Mitića, sačekati i 1. uveče, a za glamurozan doček na novobeogradskoj strani moraćete da izdvojite najmanje 95 EUR.

Svoju premijeru beogradski "Falkensteiner" imao je prošle godine, ali i ove je za svoje goste pripremio sadržajan novogodišnji program. Rezervacije kažu u ovom hotelu, idu dobro i već je bukirano 50ak mesta. U restoranu "Pink Topaz" 31. uveče od 21h sačekaće vas švedski sto, bogat izbor stranog i domaćeg pića i starogradska muzika. Za dobru uslugu i još bolji provod moraćete da izdvojite 79 EUR.

Hotel "Square Nine" u prazničnom ruhuHotel "Square Nine" u prazničnom ruhu

Gurmansko uživanje uz 7 jela i čašu šampanjca garantuje hotel "Square Nine". Proslava Nove godine na Studentskom trgu uz tradicionalni matine i zvuke DJ-eva počeće već od 14h. Hotel je obezbedio i all inclusive ponudu za one koji žele da budu bezbrižni i da se u potpunosti opuste i prepuste hedonizmu, prenoće u hotelu i provedu 1. januar uživajući u doručku u krevetu i opuste se u Sisley spa centru.

Bogatu trpezu, kuvanu rakiju i trubače u ponoć po tradiciji sprema restoran "Devetka" na Košutnjaku. Mesta ima za više od 200 gostiju. Pod krošnjama Košutnjaka uz pucketanje vatre dočekaće vas njeguški i goveđi pršut, pileća salata, sir iz ulja zubački i valjevska pita. Za glavno jelo biraćete između ćurećeg filea sa mocarelom i bosiljkom i junećeg ramsteka sa šumskom pečurkama, a atmosferu će rashladiti ledene kocke i voće za dezert. Kako očekuju veselje do jutra, domaćini planiraju i doručak – gulaš čorbu sa mlincima. Sve za 5.700 dinara.

Ljubitelji kafana po običaju prvo merkaju Skadarljiju. U "Ima Dana" nema dileme - uz najlepše starogradske pesme, šale i dosetke skadarlijskih glumaca, trubače u ponoć i tradicionalnu srpsku trpezu pride, garantovan je najluđi ispraćaj stare godine. Tamburice, kontrabas i harmonika uz kuvano vino i obilje hrane na kariranim stoljnacima, čuće se i u "Dva bela goluba", isto kao i u restoranu "Šešir moj".

Po običaju, doček u kafanskoj atmosferi čeka vas i u Zemunu. Uz Dunav ali i malo više ka Gardošu odjekivaće poljupci i pesma. Žene na stolu, žene pod stolom a muškarci u čudu - tako će otprilike biti u "ONA". U kafani u kojoj je ženama sve dozvoljeno, čak i, kako kažu, da se negde iza ponoći potuku slobodnim stilom, pored neograničenog pića svaki sto dobija bogato meze. Za veče "ženske dominacije" potrebno je da izdvojite 45 EUR. Deset eura manje za sličnu uslugu platićete za provod u "Kapetanovom bunaru", gde će za atmosferu biti zadužen Haos bend.

Starogradski ansambl "Stari drugari" zabavljaće vas na samoj obali Dunava u restoranu "Stara Sent Andrea". Ako ste ljubitelj ribe i morskih plodova ovo je pravo mesto za vas. Na meniju će vas sačekati salata od morskih plodova, fileti smuđa i ražnjić od soma, a za one koji ne bi menjali tradiciju srpske kuhinje na praznično ukrašenim stoljnacima sačekaće ih jagnjetina ispod sača i ćureći medaljoni. Uz piće dobrodošlice doček će vas stajati 50 EUR.

Zemun noću (Foto: sentandrea.com)Zemun noću

Riblja zakuska i posni meni čekaju vas i u kafani gde se godinama rađala i umirala srpka elita. "Klub književnika" nudi rolovan punjen losos u sosu od pomorandže ili grilovani file lososa.

A ako zaista želite da uplovite u Novu godinu, Jahting klub "Kej" tradicionalno organizuje doček na vodi. Za vožnju beogradskim rekama trebalo bi da izdvojite do 60 EUR. Za tu cenu dobićete večeru na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a svi putnici će sreću u 2014. iskušati već na početku godine u lutriji koja će biti organizovana na brodu.

Muziku sa reke, nadjačaće provod na beogradskim splavovima. "White city bend" sviraće na splavu "Blay Watch", bend "Grupa Građana" na Amsterdamu, Petar Bošković i bend na "Korzu", Mia Savic Nikola i LIVE BAND na splavu "Hua Hua"...

I Ada ciganlija spremila je svoje adute. Za provod u "Koketi" trebalo bi da izdvojite od 25 do 45 EUR, a u "Red shoes kafeu" od 25. Rezervacija stola se obično dodatno naplaćuje. Ipak, neki ne žale para jer beogradski klubovi u novogodišnjoj noći najavljuju produžetak dobrog decembarskog provoda. U klubi "Magacin Loft" sviraće "No Comment bend" i LOFT Resident DJs feat Nina Bernard. Cena ulaznice je 39 EUR. U "Cinemi" gde će za atmosferu biti zaduženi Nemanja Staletović, Nina Radulović Lečić i Teodora Baković odlučićete se za ulaznicu od 35 ili 40 EUR, a za provod u klubu "Hill" uz Fantastic bend i Aleksandru Marijanović izdvojićete 45 EUR.

Za ljubitelje malo drugačije muzike doček je spremio i "Mr Stefan Braun". All exclusive ulaznice za devojke iznosi 50, a za muškarce 60 EUR. Tamo će vas čekati Hous, Rock i 90-te, a uz "St. Lous Band" zabavljaćete se u klubu "Bitef" za 30 EUR.

U novogodišnjoj noći najavlju susnežicu i sneg, ali ipak možete doživeti vrelinu Ria i ludnicu žurke na plaži na Ibici. U Vojvode Šupljikca biće organizovana "Super nova 2014" sa 4 bine, pa u istoj noći možete igrati na kariranim stolnjacima kafana u Beogradu, đuskati uz RnB njujorških klubova, brazilsku sambu i hous na imitaciji obala Ibice. Mini put oko sveta stajaće vas 25 EUR bez rezervacije barskog stola ili separea.

Luda žurka sa nekoliko stejdževa čeka vas i u novom prostoru Doma omladine. Osim muzike sa DJ pulta nastupiće i "Full House band", a kao specijalni gosti najavljeni su i Bane MVP i Prljavi Inspektor Blaža. Cena karte je 35 EUR.

Tri bine koje će ispuniti različite muzičke ukuse - VH1 Phantasma, MTV Extravaganca i Domino Live Stage čekaju vas i na žurci "Širom zatvorenih očiju". Ako ste ljubitelj zabave pod maskama, 31. uveče uputite se ka prostoru KPGT-a na Čukarici. Ovogodišnja tema je venecijanski karneval. Od 2006. godine, ovaj serijal novogodišnjih događaja posetilo je više od 12.000 ljudi, na šest različitih lokacija sa više od 60 izvođača. Cene ulaznica za "Širom zatvorenih očiju 2014" ostaće nepromenjene u odnosu na prošlu godinu i kretaće se u rasponu od 1.990 do 3.500 dinara.

Pa ako planirate da kada se 31. u ponoć kazaljke sklope budete deo beogradske euforije, požurite sa odlukom. Beogradski ugostitelji prilično su zadovoljni prodajom svojih novogodišnjih ponuda. Ako vam pak, prelazak u Novu godinu ne znači mnogo ostanite u krugu najbližijih, razmenite poklone, sumirajte minulu godinu, donesite novogodišnje odluke ili jednostavno iskoristite 2 neradna dana da se naspavate.

I.B.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.