NavMenu

"Hemofarm" kreće u pohod i na američko tržište

Izvor: Politika Ponedeljak, 11.12.2006. 09:16
Komentari
Podeli

Na dodeli godišnjih nagrada za izvoz u organizaciji SIEPA, direktor kompanije "Hemofarm" Dragomir Marisavljević izjavio je da ta farmaceutska kompanija iz Vršca, koja je dosad izvozila u 28 zemalja na četiri kontinenta, planira u 2007. godini širenje i na američko tržište.

Marisavljević je rekao da je od ukupnog ovogodišnjeg izvoza kompanije "Henofarm" 55% plasirano na na rusko tržište. SIEPA je, inače "Hemofarm" proglasila za izvoznika godine.

Kompanija "Medikal sistem" iz Beograda dobitnik je nagrade za najbolji proizvod, transportni neonatalni inkubator, dosad je na tržište Rusije izvezla oko 20 samostalno proizvedenih inkubatora.

Preduzeće "9. septembar" iz Gornjeg Milanovca, koje proizvodi mašine za preradu papira i medicinskih proizvoda za jednokratnu upotrebu, nagrađeno je za osvajanje novog tržišta.

Softverska kompanija "HDL Design house" i "PS tech" iz Beograda dobile su nagradu za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.