Izvor: Vijesti | Petak, 13.12.2013.| 10:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na prodaju Kovačnica podgoričkog "Kombinata aluminijuma" - Početna cena 4,27 mil EUR

(Foto: kap.me)
Stečajna uprava Kovačnice, prerađivačke fabrike "Kombinata aluminijuma Podgorica" (KAP), pozvala je zainteresovane da do 13. januara dostave ponude za kupovinu njene imovine, po početnoj ceni od 4,27 mil EUR.

Predmet prodaje je, kako se navodi u javnom pozivu, pokretna i nepokretna imovina, koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Dajbabama, proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina.

- Procenjena vrednost nije minimalno prihvatljiva, niti je obavezujuća ili opredjeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponuđene kupoprodajne cene - navodi se u oglasu.

Imovina koja se prodaje tehnološki i funkcionalno je povezana i namenjena za obavljanje delatnosti kovanja aluminijuma.

- Pravo podnošenja ponuda imaju preduzeća i građani koji po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti - saopšteno je u pozivu.

Ponude se mogu dostavljati do 13. januara do devet sati, nakon čega će se u 11 sati javno otvoriti u prostorijama Privrednog suda. Ponuđači koji podnesu ponudu za kupovinu ukupne imovine dužni su da uplate depozit u iznosu od 400.000 EUR, precizirano je u pozivu.

Smatra se da su ispunjeni uslovi za javno otvaranje pisanih ponuda ako je u oglasom dostavljenom roku prispela jedna ponuda i ako je na dan otvaranja ponuda najmanje jedan ponuđač pristupio javnom otvaranju, koje spovodi komisija koju imenuje stečajni upravnik.

- Na osnovu zapisnika komisije, stečajni upravnik će u roku od osam dana odlučiti o izboru najpovoljnijeg ponuđača i proglašenju kupca. Za slučaj da je jedan ponuđač dostavio ponudu, stečajni upravnik može da donese odluku da ga proglasi kupcem, a ukoliko je više njih dostavilo ponudu, prednost će se dati onome ko je ponudio kupovinu ukupne imovine - objašnjeno je u oglasu.

Ukoliko je više njih dostavilo ponudu sa istim iznosom najviše ponuđene kupoprodajne cene, prednost će se dati ponudi koju dostavi renomirani proizvođač iz delatnosti rudarsko-metalurškog sektora bez negativne reputacije u poslovima privatizacije preduzeća u toj oblasti, sa najpovoljnijim kratkoročnim, srednjeročnim i dugoročnim planom razvoja fabrike i izjavom o spremnosti za preuzimanje radnika.

Kupac je dužan da u roku od deset, a najkasnije 15 dana od proglašenja kupca, zaključi ugovor o kupoprodaji.

Zainteresovani mogu razgledati imovinu preduzeća svakog dana od osam do 14 sati, počev od objave oglasa do njegovog zatvaranja, odnosno narednih 30 dana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.