NavMenu

Terenac ili fića u Kragujevcu - "Fiat" bira novi model za proizvodnju u Srbiji

Izvor: Novosti Petak, 13.12.2013. 08:59
Komentari
Podeli

U Srbiji će se proizvoditi jedan od novih dvadeset modela "fiat"-a koje je kao deo razvojne strategije do 2016. godine najavio torinski automobilski gigant.

Kako saznaju "Novosti", u planovima "Fiat"-a je da u Kragujevcu, do 2016. godine krene proizvodnja još jednog modela automobila. Nije još doneta konačna odluka o tome da li će to biti neka nova terenska verzija modela "fiat 500 L" ili modela baziranog na manjem i jeftinijem modelu "fiat 500", odnosno "fići" sa petoro vrata.

U Torinu očekuju i potvrdu Vlade Srbije da su spremni za nastavak ulaganja u zajedničku fabriku FAS, a kako tvrdi Mlađan Dinkić "pismo o namerama" biće vrlo brzo sročeno u Nemanjinoj. Ukoliko dođe do realizacije ovog projekta, posao bi dobilo najmanje 2.000 radnika samo u fabrici u Kragujevcu. Izvoz bi sa sadašnjih 1,5 mlrd EUR lako dostigao 3 mlrd EUR.

Brojni specijalizovani strani internet-portali i magazini objavljuju i špijunske fotografije i takozvane rendere vozila koja bi mogla da sklapaju u jednoj od "Fiatovih evropskih fabrika". Model SUV vozila, baziranog na modelu "500L" a razvijen u saradnji sa "Chrysler" ("Fiat" je većinski vlasnik ove američke kompanije) bi, tvrde, obično dobro obavešteni italijanski mediji, sklapan u Kragujevcu.

U "Fiat automobilima Srbija" ne žele da govore o novom modelu, ali ističu da su sa Vladom Srbije u stalnim kontaktima i najavljuju povećanje proizvodnje i broj zaposlenih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.