Izvor: Tanjug | Četvrtak, 12.12.2013.| 15:08

Mala hidroelektrana "Vodenice" u Tutinu počela da radi

Mala hidroelektrana "Vodenice" na lokaciji Smalućka rijeka u Tutinu počela je da radi danas.

- Otvaranje malih hidroelektrana ili vetrogeneratora korak je ka boljitku nerazvijenih opština, a današnje puštanje u rad male hidroelektrane "Vodenice" moglo bi doneti napredak opštini Tutin. Možemo samo zajednički da nešto učinimo, da kroz male hidroelektrane i vetrogeneratore, u nekom narednom periodu privučemo i otvaranje nekih, bar manjih fabrika, mozda i reciklažnih centara - izjavila je ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović.

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević rekao je da je strategija razvoja opštine vrlo precizna i jasna, da investitori u inostranstvu samo čekaju trenutak kada će Vlada podržati velike projekte u oblasti infrastrukture.

U mini hidorelektranu investirao je Šemsudin Zeković, meštanin, koji je rekao da otvaranje "Vodenice" ima veliki značaj i za njegovu porodicu i za čitav kraj.

- Nekada je u ovome selu bilo 18 vodenica, a danas samo jedna hidro mini centrala - rekao je on, uz nadu da će se možda uskoro i drugi investitori opredeliti za ulažu u ovaj kraj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.