NavMenu

Slatko od višnje "Bakina tajna" među najboljim proizvodima na svetu

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.12.2013. 15:54
Komentari
Podeli

Slatko od višnje brenda "Bakina tajna" jedini je proizvod iz Srbije koji je ove godine osvojio britanske zvezdice za kvalitet i našao se na prestižnoj listi najboljih proizvoda iz sveta "Great Taste Awards" za 2013. i 2014. godinu.

Sertifikaciju proizvoda organizuje "The Guild of Fine Food", najviša institucija u Velikoj Britaniji u segmentu ocenjivanja kvaliteta proizvoda, koja priznanje predstavlja kao Oskar za kvalitet hrane i pića.

Proizvodu slatko od višnje dodeljene su 2 zvezdice. Sudije iz Velike Britanije ocenili su da je proizvod slatko od višnje napravljeno po staroj recepturi sa Balkana, od čvrstih i ukusnih plodova, sa pravim balansom slatkog i kiselog. "Slatko se moze jesti samo, u prelivu za dezerte, u filu za pite, kao i sa prženim filetima od pačijeg belog mesa", zaključile su sudije.

Od ostalih proizvoda "Bakina tajna" dve zvezdice je osvojio i voćni namaz kajsija 100%, a ajvar i kašasti voćni sok kajsija po jednu zvezdicu.

Procenjuje se da u skladu sa britanskim kriterijumom navika u ishrani, za tu prestižnu nagradu na godišnjem nivou aplicira oko 10.000 proizvoda iz celog sveta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.