NavMenu

Srbija uskoro dobija moderan Kongresni biro, pomoć stiže i iz inostranstva

Izvor: Tanjug Petak, 08.12.2006. 09:48
Komentari
Podeli

Direktor Međunarodnog sajma turizma EIBTM u Barseloni Pol Kenedi ponudio je Srbiji pomoć za razvoj Kongresnog biroa i uspostavljanje kontakata s najvažnijim organizatorima kongresa, izjavio je ministar trgovine i turizma Bojan Dimitrijević.

On je rekao da je Srbija prvi put učestvovala na sajmu takve vrste, ali da će to ubuduće redovno činiti i ukazao da su završene sve pripreme za početak rada Kongresnog biroa, koji će u početku raditi u sastavu Turističke organizacije Srbije (TOS).

Direktor TOS Miodrag Popović objasnio je da je TOS dobila ponudu od Evropskog kongresnog biroa "Eurokongresa" da se učlani u tu organizaciju, što će omogućiti predstavljanje kongresne ponude Srbije na štandu tog biroa i na onim sajmovima gde TOS neće biti prisutna. Ponuda Srbije, takođe, bila bi prisutna i na internet prezentaciji tog biroa, a TOS bi imala i pristup bazi podataka Evropskog biroa.

Popović je rekao da je na sajmu, sa predstavnikom švajcarske firme koja se bavi organizacijom međunarodnih kongresa "Kenes internacional" dogovoreno da se u Beogradu 2009. godine organizuje Kongres ginekoloških onkologa sa 1.800 učesnika. Osim toga, sa predstavnicma francuskog "Atos consalting" dogovoreno je da se u maju 2007. organizuje podsticajno putovanje u Srbiju za 120 osoba u trajanju od pet dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.