NavMenu

Predstavljeni tehnički detalji fabrike za prečišćavanje vode u Kruševcu - Projekat vredan 23,8 mil EUR

Izvor: Tanjug Utorak, 10.12.2013. 14:44
Komentari
Podeli

Vlada Nemačke će, posredstvom KFW banke, finansirati izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu vrednosti 23,8 mil EUR, od čega je 95% donacija.

Ugovor o izgradnji fabrike nedavno je potpisan između lokalne samouprave, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, a danas je u kruševačkoj gradskoj upravi održana prezentacija na joj su predičeni tehnički detalji.

Drektor JKP "Vodovod" Kruševac Milutin Tasić je napomenuo da bi izgradnja fabrike trebalo da bude završena za 39 meseci, a program je počeo da se sprovodi 8. jula 2013.

- Grad Kruševac je imao obavezu da pripremi zemljište koje se nalazi na severnoj obilaznici. Mi smo u postupku utvrđivanja javnog interesa, a posle toga sledi postupak eksproprijacije zemljišta za obezbeđivanje parcele od 4,7 hektara - objašnjava Tasić.

On je dodao da će se posle toga raspisati predkvalifikacioni postupak i tender i pojašnjava da će 5% vrednosti projekta, oko 1,2 mil EUR finansirati lokalna samouprava i JKP "Vodovod" iz kreditnih sredstava.

Predstavnik Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Zoran Lakićević, precizirao je da program ukupne vrednosti oko 60 mil EUR obuhvata tri grada, Kruševac, Vranje i Užice, a da je u planu novi u kome će učestvovati šest gradova srednje veličine.

Taj program bi, prema njegovim rečima, trebalo da počne za godinu dana i njime će biti rešavano pitanje sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda.

Vrednost novog programa će se kretati od 90 do 110 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.