NavMenu

Vršački "Hemofarm" proglašen za najboljeg izvoznika u 2006. godini

Izvor: Danas Četvrtak, 07.12.2006. 12:10
Komentari
Podeli

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) proglasila je juče (6. decembar 2006. godine) na svečanoj ceremoniji dodele nagrada vršački "Hemofarm" za najboljeg izvoznika u 2006. godini.

U kategoriji najuspešnijih izvoznika među malim i srednjim preduzećima nagradu su podelile dve IT kompanije iz Beograda - "PSTEK" i "HDL Dizajn haus" za rezultate postignute u izvozu softvera.

Za najbolji novi izvozni proizvod nagradu je dobilo preduzeće "Medikal sistem" iz Beograda za proizvodnju transportnog neonatalnog inkubatora, a preduzeće "9. septembar" iz Gornjeg Milanovca dobilo je nagradu za najbolji novi izvozni proizvod, a reč je o automatskoj liniji za proizvodnju procesne opreme i papirne galanterije.

Ovo je bila treća godina kako SIEPA organizuje dodelu nagrada za najbolje izvozne rezultate. Prema rečima Jasne Matić, direktora SIEPA, 2006. godinu obeležile su podsticajne mere koje su podigle nivo izvoza.

- U prvih deset meseci 2006. godine izvoz je porastao za 33%, odnosno, ukoliko se u taj bilans uključi i Crna Gora, za 42% - rekla je Matićeva i dodala da je SIEPA tokom 2006. godine prvi put odobravala bespovratna finansijska sredstva za internacionalizaciju poslovanja u iznosu od 100 miliona dinara, koja je koristilo 125 preduzeća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.