Izvor: Danas | Četvrtak, 07.12.2006.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vršački "Hemofarm" proglašen za najboljeg izvoznika u 2006. godini

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) proglasila je juče (6. decembar 2006. godine) na svečanoj ceremoniji dodele nagrada vršački "Hemofarm" za najboljeg izvoznika u 2006. godini.

U kategoriji najuspešnijih izvoznika među malim i srednjim preduzećima nagradu su podelile dve IT kompanije iz Beograda - "PSTEK" i "HDL Dizajn haus" za rezultate postignute u izvozu softvera.

Za najbolji novi izvozni proizvod nagradu je dobilo preduzeće "Medikal sistem" iz Beograda za proizvodnju transportnog neonatalnog inkubatora, a preduzeće "9. septembar" iz Gornjeg Milanovca dobilo je nagradu za najbolji novi izvozni proizvod, a reč je o automatskoj liniji za proizvodnju procesne opreme i papirne galanterije.

Ovo je bila treća godina kako SIEPA organizuje dodelu nagrada za najbolje izvozne rezultate. Prema rečima Jasne Matić, direktora SIEPA, 2006. godinu obeležile su podsticajne mere koje su podigle nivo izvoza.

- U prvih deset meseci 2006. godine izvoz je porastao za 33%, odnosno, ukoliko se u taj bilans uključi i Crna Gora, za 42% - rekla je Matićeva i dodala da je SIEPA tokom 2006. godine prvi put odobravala bespovratna finansijska sredstva za internacionalizaciju poslovanja u iznosu od 100 miliona dinara, koja je koristilo 125 preduzeća.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.