Izvor: Tanjug | Četvrtak, 07.12.2006.| 06:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

RATEL i Konzorcijum naučnih i istraživačkih institucija potpisali ugovor o izradi informacionog sistema Agencije

(Foto: b)

Republička Agencija za telekomunikacije (RATEL) i Konzorcijum šest naučnih i istraživačkih institucija potpisali su Sporazum o saradnji i Ugovor za izradu integralnog informacionog sistema Agencije.

Ovim sporazumom i ugovorom RATEL želi da obezbedi rad "Agencije na dugme", odnosno da se uvede elektronsko poslovanje, rekao je predsednik Upravnog odbora RATEL Jovan Radunović, koji je ispred Agencije potpisao ta dokumenta.

U narednih godinu dana biće završen informacioni sistem u Agenciji, a posle će se na informacioni sistem priključiti i monitoring radiofrekvencijskog spektra, a svako ko, primera radi, podnese zahtev za izdavanje dozvole za radio stanicu, moći će da prati u kojoj je fazi njegov predmet, dodao je on.

Radunović je rekao da je cilj Sporazuma i Ugovora da se iskoriste domaća znanja i iskustva članova Konzorcijuma u primeni novih tehnologija, a sve sa zadatkom da RATEL obezbedi razvoj telekomunikacije u Srbiji, polazeći od principa zakonitosti, stručnosti, objektivnosti i javnosti.

Generalni direktor Instituta "Mihajlo Pupin" Vladan Batanović potpisao je Ugovor i Sporazum ispred Konzorcijuma, koji čine taj institut, zatim "Iritel", "Imtel", Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Elektronski fakultet u Nišu i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.