NavMenu

Sneg, sunce i dobar provod - Otvorena skijaška sezona na Kopaoniku (FOTO)

Izvor: eKapija Subota, 07.12.2013. 10:36
Komentari
Podeli

Tradicionalnom manifestacijom "Ski opening" na Kopaoniku u petak (6. decembra 2013. godine) je zvanično otvorena skijaška sezona koja će, prema rečima, organizatora premašiti prošlogodišnji rekord od 110.000 skijaša.

Skijašku sezonu otvorila je najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović.

- Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, skijanje je ove godine počelo još 27. novembra - rekao je direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić i istakao da su staze odlično pripremljene.

- Prošle godine prihodi "Skijališta Srbije" bili su 30% veći i to je bila najuspešnija sezona - ocenio je on i dodao da će u toku "Ski openinga" za sve goste biti odobren popust na ski pas od 70%, a u cilju promocije skijanja dece, popust za dečje ski paseve od 30% će važiti tokom cele sezone.

On je posebno istakao da će svi oni koji su kupili godišnje ski pas u Srbiji tri dana moći besplatno da skijaju i u Sloveniji ukazujći da se na taj način "povezujemo sa regionom i podižemo kvalitet usluga".

Direktor "MK Mountain resorta" Nikola Avram podsetio je da je ta kompanija na Kopaoniku pre tri godine beležila 70.000 noćenja godišnje, a ove godine se očekuje 100.000 i više.

Da će ovo biti rekordna sezona na Kopaoniku moglo se oceniti još u septembru kada je počeo "ozbiljan buking".

Kako je Avram rekao za "eKapiju" samo tokom "Ski openinga", ovaj skijaški centar posetiće više od 10.000 gostiju, a ski centar Kopaonik je, prema njegovim rečima, spreman i za sve turiste koji dolaze iz Evrope.

- I ove godine imamo dosta turista iz inostranstva, Rusa, Rumuna... Rusi, recimo, čine 10% našeg ukupnog broja gostiju. Nadamo se da ćemo uskoro imati i neki aerodrom u blizini, što bi sigurno uticalo na još veći broj poseta iz inostranstva. Kada bi se Lađevci pokrenuli to bi bio veliki plus, i to ne samo za Kopaonik, već i za Zlatibor i Vrnjačku banju – rekao je Avram za "eKapiju".

Kako bi dodatno unapredili svoje usluge i privukli još veći broj gostiju, "MK Mountain resort" planira nove investicije u širenje smeštajnih kapaciteta i poboljšanje usluge.

- Naša glavna investicija za narednu godinu je proširenje hotela "Grand". Izgradićemo još 60 apartmana, a sa radovima bi trebalo da krenemo 1. maja 2014. Novi sadržaji planirani su i u hotelu "Anđela" koji će dobiti bazen, sličan onome u "Grandu", čime bismo takoreći završili sva dodatna ulaganja. Vrednost ovih projekata procenjena je na 3,5 mil EUR, a u novom ruhu hoteli bi trebalo da dočekaju narednu skijašku sezonu, odnosno radovi bi trebalo da budu završeni do kraja 2014. godine.

U sezoni će na Kopaoniku u funkciji biti 23 žičare i ski lifta sa preko 60 kilometara uređenih staza, od kojih je više od 90% pokriveno sistemom za veštačko osnežavanje.

Avanturisti će i tokom zime moći da uživaju u adrenalinskoj vožnji, tjubingu i bobu na šinama, a o zdravstvenoj zaštiti skijaša brinuće tim lekara iz beogradskog Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, u novootvorenom Trauma centru.

Govoreći o novim ulaganjima u skijašku infrastrukturu, direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić je podsetio da su potpisani ugovori za dva nova šestoseda, rasklopiva, sa haubama i grejačima (na lokacijama Krčmar i Gvozdac) i dodao da će njihova izgradnja početi na proleće 2014.

Kako je Ljevnaić rekao za "eKapiju", "Skijališta" očekuju da u januaru 2015. godine dobijemo prvi ski Evropski kup na Kopaoniku, i dodao da su zbog toga od velike važnosti ulaganja u smeštajne kapacitete, navodeći primer Emiraćana koji su počeli radove na novom hotelu na lokaciju nekadašnje "Jugobanke" i porodicu Đoković koja je takođe najavila izgradnju hotela na Kopaoniku.

Noćno skijanje

U petak veče, svi posetioci "Ski openinga" na Kopaoniku imali su priliku da se oprobaju i u trci paralel slalom na noćnoj stazi Malo Jezero.

Mnogobrojna publika navijala je bez obzira na hladnoću, a takmičari sa najboljim prolaznim vremenom Vojo Ðorđević, Luka Kovačević, Ilija Nikolić i Srđan Golubović, dobili su od organizatora - JEEP-a, "MK Mountain Resorta", JP "Skijališta Srbije", "Rapsody Travel"-a, "GoTravelling"-a i "Velvet sporta" vredne nagrade – novogodišnje aranžamane u Amsterdamu i Pragu, vikend na Kopaoniku, vikend vožnju džipom, poklon skije, sportsku opremu, ski pas i još mnogo toga.

Fotogalerija
Ski opening Kopaonik 2013
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.