Izvor: eKapija | Sreda, 06.12.2006.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Moderna IT tehnologija u sužbi uspešnog biznisa - kompanije "Algotech", "NICE System" i "Altitude Software" predstavile svoja najnovija rešenja

Kompanija "Algotech", lider u implementaciji pozivnih i kontakt centara, održala je danas (6. decembar 2006. godine) u Privrednoj komori Srbije prezentaciju mogućnosti koje pruža nova generacija telekomunikacionih i softverskih rešenja.

Partneri kompanije "Algotech" - izraelski "NICE System" i "Altitude Software" - predstavili su rešenja za snimanje razgovora i proaktivno kontaktiranje klijenata putem Kontakt centra.

direktor "Algotech" Aleksandar Bakoč (Foto: b)
(Prezentacije firme "NICE System")

Dudu Segev, menadžer prodaje za istočnu Evropu u kompaniji "NICE System", predstavio je sistem za snimanje telefonskih razgovora, internet radia i video komunikacija kojim se jednostavno i pouzdano dobija uvid u funkcionisanje kompanije. Nadgledanjem procesa rada i odlučivanja obezbeđuje se transparentnost, kvalitet i odgovornost u poslovanju.

Osim toga, "NICE" rešenja obezbeđuju pravovremenu informaciju o odnosu kljijenta prema uslugama koje firma pruža i značajan su alat za unapređenje odnosa sa postojećem i potencijalnim klijentima.

direktor "Algotech" Aleksandar Bakoč (Foto: b)

Danyy Mingelinckx, direktor prodaje kompanije "Altitude Software", prezentovao je softverska rešenja za kontakt centre koji se primenjuju na najrazličitijim poslovnim sistemima kao što su telefonske ankete, telefonske narudžbine, obaveštenja i slično.

Posebna prednost "Altitude sistema" je integracija različitih kanala komunikacije, kao što su web, e-mail, glas, faks i SMS.

Predstavljena rešenja korisna su za sve kompanije koje žele da stvore vrhunski, pouzdan i kvalitetan servis koji može poboljšati kvalitet usluge, povećati broj klijenata i stvoriti veći profit.

M. K.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.