Izvor: Danas | Sreda, 06.12.2006.| 12:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

PTT "Srbija" kupuje imovinu "Mobtel" za jedan EUR

Željko Ivanji, direktor Sektora za strategiju, razvoj i marketing kompanije PTT "Srbija" potvrdio je da ta firma kupuje od Martina Šlafa "Mobtel" za jedan EUR.

(Foto: b)

- Namera kompanije PTT dobila je "zeleno svetlo" Vlade Srbije i sada je samo pitanje trenutka kada će se ta kupovina obaviti - kaže Ivanji.

Ovakva odluka je, prema njegovim rečima, doneta na predlog Martina Šlafa, koji je bio na čelu austrijskog konzorcijuma vlasnika kompanije "Mobtel".

Ivanji je objasnio da je austrijski biznismen procenio da nije u njegovom interesu da raspolaže imovinom "Mobtela", jer će ta imovina svakako morati da bude prodata kako bi se namirila dugovanja te firme prema drugim kompanijama.

- Nakon formiranja preduzeća "Mobi 63", kompanija "Mobtel" ostala je upisana u registar sa imovinom i nepokretnostima, ali bez licence za rad. Martin Šlaf nam je predložio da za simboličnu sumu novca otkupimo to preduzeće i sada je na PTT "Srbija" da odluči kako će raspolagati tom imovinom, odnosno da li će "Mobtel" otići u likvidaciju ili ne - ističe Ivanji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.