NavMenu

Italijani grade postrojenje za reciklažu u Leskovcu - "Green Lesko Recycling" dobiće besplatnu parcelu za fabriku vrednu 4,6 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 04.12.2013. 15:50
Komentari
Podeli
Odbornici Gradskog veća Leskovca na sednici 22. novembra dali su saglasnost na elaborat opravdanosti davanja u zakup građevinskog zemljišta privrednom društvu "Green Lesko Recycling" Leskovac. Reč je o investiciji u izgradnju postrojenja za reciklažu otpada, objavio je lokalni list "Nova naša reč".

Iz Agencije za lokalni ekonomski razvoj kazali su, obrazlažući ovu odluku da, osim ekonomskog značaja, ova investicija ima i uticaj i kroz očuvanje životne sredine.

Podsticajna mera se sastoji od davanja zemljišta u zakup na 99 godina, bez naknade. Investitor projekat vredan 4,6 mil EUR treba da realizuje iz sopstvenih sredstava.

Leskovačka Agencija za lokalni ekonomski razvoj izradila je u novembru Elaborat o opravdanosti davanja u zakup građevinskog zemljišta preduzeću "Green Lesko Recycling", koji je objavljen i na njihovom sajtu.

Prema tom dokumentu, za postrojenje je namenjena parcela u Industrijskoj zoni "Sever", od okupno 4 hektara i 10 ari.

"Green Lesko Recycling" je ogranak kompanije " Life s.r.l." iz Italije, čiji ukupan potpuno upisani akcionarski kapital iznosi 2,84 mil EUR. Vlasnik oko 97% akcionarskog kapitala firme "Life" je S.E.A.B, čija je osnovna delatnost trgovina, sakupljanje, prevoz i tretman, kao i recikliranje gradskog komunalnog, ali i specijalnog i opasnosg otpada.

"Green Lesko Recycling" je registrovan u našoj zemlji 2. septembra 2013. godine.

Prema idejnom projektu fabrike u Leskovcu, biće sagrađena upravna zgrada, proizvodna hala, plato, kao i pristupni prilazi.

Obaveza investitora je da u prvoj godini na neodređeno zaposli najmanje 71 radnika.


- Sve obaveze investitora potrebno je inkorporirati u ugovor o zakupu zemljišta koji će biti potpisan nakon davanja saglasnosti Skupštine Grada Leskovca i saglasnosti Vlade Republike Srbije – navedeno je u Elaboratu LER-a.

U proizvodnoj hali će se selektovati i reciklirati plastika i plastična ambalaža, papir, karton, drvo i staklo, gume, istrošeni medicinski uređaji, baterije i akumulatori.

- Osnovi proizvod fabrike "Green Lesko Recycling" biće sirovina dobijena tretmanom otpada., Taj proizvod izvoziće u Italiju i druge zemlje EU. Ostatak – neupotrebljive sirovine, izvoziće se u Holandiju, Austriju ili druge zemlje EU, i služiće za ispun rudarskih okana i slično - navedeno je na sajtu LER-a.

Period realizacije ulaganja iznosi 6 do 18 meseci, navedeno je.

Bruto zarada zaposlenih kretaće se od 300 do 350 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.