Izvor: Tanjug | Subota, 30.11.2013.| 12:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stečajni upravnik "Jugoremedije" prošao kontrolu

U postupku vođenja stečaja u fabrici lekova "Jugoremedija" nije bilo nepravilnosti u radu Radovana Savića, zaključila je supervizorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Snežana Okolišanov, u izveštaju sačinjenom povodom pritužbe "Blue rose fonda".

U tužbi podnetoj 19. septembra, a dopunjenoj 2. oktobra 2013, "Blue rose fund" je naveo da je stečajni upravnik Savić narušio načelo hitnosti davanjem u zakup imovine "Jugoremedije" u toku podnošenja plana reorganzacije, a po nerealno niskoj ceni, za šta nije tražio saglasnost Odbora poverilaca.

Savić je u subotu (30. novembra 2013. godine) izjavio Tanjugu da je supervizorka Agencije privhvatila objašnjenje i razloge za izdavanje pogona fabrike lekova u zakup do okončanja stečaja, odnosno da je odbacila pritužbe kao neosnovane.

"Blue rose fund", iza kojeg stoji vlasnik Dušan David Mladen, bio je podnosilac prvobitnog plana reogranizacije "Jugoremedije", sa najvećim poveriocem Hypo Alpe Adria bankom, a zatim je svoja prava prodao zakupcu- novosadskoj firmi "Union medic", koja je 18. novembra pokrenula zrenjaninske pogone za proizvodnju lekova.

Stečajni upravnik kaže da se proizvdnja lekova odvija po planu, da se čeka odobrenje cena, posebno za najtraženiji lek "aminofilin", kako bi se posle dužeg vremnena, kao jedini domaći lek te vrste, pojavio na tržištu.

U toku je nova procena celokupne imovine "Jugoremedije", uključujući i intelektualnu svojinu, koju obavlja beogradski Zavod za veštačenje, na osnovu rešenja stečajnog sudije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.