NavMenu

Izvoz bebi bifa u EU ove godine manji od 100 tona

Izvor: Tanjug Subota, 30.11.2013. 10:28
Komentari
Podeli
Srbija je nekada izvozila 36.000 tona bebi bifa, a ove godine u Evropsku uniju neće izvesti čak ni 100 tona te vrste mesa, izjavio je Tanjugu predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije, Miladin Ševarlić.

- Srbija je u proteklih 12 godina, od kada je dobila kvotu za preferencijalni izvoz 8.800 tona bebi bifa, na tržište EU izvezla najviše 17% od ukupne količine koja nam je odobrena - kazao je Ševarlić.

- To rečito ukazuje da agrarna politika u zemlji nije bila odgovorajuća, jer ako išta vredi u međunarodnim odnosima, to je obezbeđeno tržište, zagarantovano za plasman odgovarajućih količina - kaže on i ocenjuje da se radi "o specifičnoj diverziji u sektoru domaće agrarne politike".


- Učešće stočarstva u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji je ispod 30%, što nije karakteristično ni za jednu državu u svetu - naveo je Ševarlić, dodajući da je zemlja zbog toga zavisna od uvoza ogromnih količina mesa iz drugih država, koje je "dopingovano" genetski modifikovanom sojom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.