NavMenu

Prvi skijaši već na Kopaoniku - Sve spremno za početak sezone

Izvor: eKapija/Tanjug Četvrtak, 28.11.2013. 14:02
Komentari
Podeli

(Foto: Marija Kambić)

Zimski sportski centar na Kopaoniku spremno dočekuje predstojeću turističku sezonu i već sutra dolazi grupa od 600 gostiju, a u prvoj nedelji decembra očekuje se dolazak još 15.000, izjavio je sinoć direktor "MK Mountain Resort"-a Nikola Avram.

Tako velika "navala" turista na Kopaoniku je svojevrsni rekord u proteklih pet godina, kao i početak skijaške sezone u novembru, a ne u decembru.

Sinoć je u hotelu "Tulip Inn" održano tradicionalno koktel veče povodom "Ski opening Kopaonik", koji se održava od 5. do 8. decembra, čiji su organizatori, osim "Tulip Inn"-a i "Skijališta Srbije", "MK Mountain Resort" i "Kraljevi Čardaci".

Vršilac dužnosti direktora "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić rekao je da je zimski skijaški centar na Kopaoniku spreman za sezonu i koja je već otvorena zahvaljujući sistemima za osnežavanje staža.

- Skijaši su danas već skijali na planini - izjavio je Ljevanić sinoć.

Ski centar Kopaonik je trenutno najsavremeniji centar u regionu, sa najboljom opremom i baš zato se startovalo ranije, jer se očekuje najbolja sezona u istoriji "Skijališta Srbije", dodao je Ljevnaić i najavio nove žičare za narednu godinu.

Ljevnaić je rekao da će i tokom ove sezone za posetioce biti organizovana porodična nedelja, nedelja parova, ženska nedelja. Cene ski-paseva su, prema njegovim rečima, povećane do 5%, u skladu sa rastom inflacije, a u cilju promocije sporta kod mladih, sezonski ski-pas za decu snižen je za 30%.

- "Skijališta Srbije" su potpisala i ugovor sa Udruženjem ski centara Slovenije, prema kome skijaši koji kupe ski-pas u Srbiji, imaju tri dana besplatni ski-pas u osam ski centara Slovenije - kazao je Ljevnaić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.