NavMenu

Američka "Luvata" otvara pogon u Zrenjaninu - Posao za 200 radnika

Izvor: Beta Četvrtak, 28.11.2013. 16:09
Komentari
Podeli

(Foto: luvata.com)

Gradsko veće u Zrenjaninu usvojilo je danas predlog elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini u industrijskoj zoni "Jugoistok" bez naknade u korist američke firme "Luvata Heat Transfer Solutions".

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić je kazao da je to prvi korak ka potpisivanju ugovora s tom kompanijom koja će 2014. otvoriti pogon od 10.000 kvadrata u industrijskoj zoni.

- Kako je rečeno, najpre će biti zaposleno oko 200 ljudi, a zatim će biti otvorena nova hala i zaposleno još radnika - rekao je Janjić.

Pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević je objasnio da je ta američka firma, koja se bavi izradom toplotnih izmenjivača i tehnološkim elementima koji se koriste u termodinamičkim uređajima, uputila pismo o namerama i da će graditi dve hale, a zemljište koje je predmet otuđenja u industrijskoj zoni "Jugoistok" je površine oko 5,6 hektara.

- Po svim kriterijumima uredbe Vlade Srbije ispunjavaju se uslovi da američka kompanija dobije zemljište bez naknade - istakao je Dević.

On je kazao da je ta investicija, ako ne ekonomski najveća u Zrenjaninu, sigurno najzvučnija jer je reč o kompanija koja ima 45 fabrika u svetu.

- Doneli smo odluku o usvajanju elaborata o ekonomskoj opravdanosti i on će iću u javnu raspravu. Zatim sledi konačan tekst elaborata koji će biti dat na usvajanje Skupštini grada, a zatim i Vladi Srbije, koja donosi konačnu odluku - rekao je Dević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.