NavMenu

Počeli pregovori o prodaji "Imleka"

Izvor: Biznis&Finansije Ponedeljak, 25.11.2013. 12:11
Komentari
Podeli

(Foto: Imlek.rs)

"Danube Foods grupa" ponovo je počela pregovore o prodaji beogradske mlekare "Imlek" s potencijalnim kupcima, izjavila je direktorka korporativnih i regulatornih poslova u toj grupi Svetlana Glumac.

Ona je u intervjuu za novi broj mesečnika "Biznis i finansije" nije precizirala sa kojim kompanijama se pregovara već je istakla da je prodaja strateški cilj, ali da do nje neće doći skoro.

Glumac je kazala da su raniji pregovori o prodaji "Imleka" prekinuti u maju 2012. godine i da je jedan od razloga bio taj što se zbog političke situacije nakon izbora očekivao nestabilan kurs dinara.

- Sada je situacija malo stabilnija, ponovo počinjemo da pregovaramo s potencijalnim kupcima i videćemo kako će se to razvijati - kazala je ona.

Glumac je najavila da će "Danube foods grupa" u okviru koje posluju prehrambene kompanije "Imlek", "Bambi" i fabrika vode "Knjaz Miloš" nastaviti da investira u širenje tih kompanija u regionu.

- Nastavljamo da uvodimo nove tehnologije i da se širimo u Srbiji, Bosni i Makedoniji. Nastavljamo da investiramo svuda gde možemo, što nije uobičajeno za investicione fondove. Ipak, već deset godina poslujemo ovde i pokazalo se da je poslovna politika koju smo sprovodili ispravna - kazala je ona.

Glumac je istakla da je namera da se nastavi širenje i prepoznatljivost brendova kompanija "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš" i da će fokus biti dalji razvoj u zemljama balkanskog regiona.

Ona je ocenila i da je za dalji razvoj domaće prehrambene industrije jedan od preduslova ukrupnjavanje - od poljoprivrednog zemljišta do industrije flaširane vode, za koju se procenjuje da će biti jedna od najunosnijih u ovom veku.

Glumac je kazala da je država u prošloj godini imala veliki deficit i teško da može pomoći farmerima, iako je to jedini način da se obezbedi pristupačna cena mleka.

- Neverovatno je da u Nemačkoj proizvode jeftinije mleko sa radnom snagom koja je daleko skuplja, sa energentima koji su daleko skuplji - što znači da njihovi primarni proizvođači imaju pomoć države i subvencije na razne načine - kazala je Svetlana Glumac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.