NavMenu

U Bačkom Petrovcu uskoro fabrika za proizvodnju peleta - Biznis park privlači sve više domaćih i stranih investitora

Izvor: eKapija Nedelja, 24.11.2013. 17:50
Komentari
Podeli

Biznis parkBiznis park

Biznis park "Bački Petrovac" uspeo je da za tri godine privuče osam investitora, od čega dve strane kompanije. Poslednji pristigli ulagač uskoro bi trebalo da započne proizvodnju peleta.

- Došao nam je investitor iz Ukrajine koji je zajedno sa slovačkim partnerom uradio probnu seriju, a uskoro bi trebalo da otpočnu i proizvodnju peleta od slame. Proizvodi iz fabrike "Biopel" su namenjeni izvozu – kaže za "eKapiju" Aleksandar Ostojić, direktor Biznis parka "Bački Petrovac".

Naš sagovornik napominje da se hale u okviru kompleksa mogu kupiti i iznajmiti, ali ističe da su tržišni uslovi takvi da se firme radije odlučuju na iznajmljivanje.

- Biznis park "Bački Petrovac" je prva privatna industrijska zona. Veoma smo zadovoljni dosadašnjim razvojem. Spremni smo i za zajedničku saradnju na izgradnji potrebnog poslovnog prostora, sada imamo 8.000 m2 isprojektovanih objekata.

Naš sagovornik napominje da je u toku renoviranje postojećih objekata kako bi bili spremni za narednu sezonu.

Sa sajma u Novom SaduSa sajma u Novom Sadu

Ostojić kaže da za firme obezbeđuju veliki broj poslovno-tehničkih usluga "koje su im dostupne po povoljnim cenama".

- Kod nas privrednici treba da misle samo o svom poslu. Mi im obezbeđujemo sale za sastanke, službu obezbeđenja, video nadzor, košenje trave, čišćenje snega. Kod nas je jeftinije raditi u biznis parku nego da firma na drugom mestu dobije halu besplatno. Primera radi, firmi treba prostor 500 m2. Da bi imala obezbeđenje 24 h potrebna su četiri čoveka koji će imati bar minimalne plate. Ako se firma odluči za nas imaće obezbeđenje 0,1 EUR po m2, odnosno obezbeđenje će doboti za 50 EUR, a kiriju 1,5 EUR po kvadratu. Sve ukupno će biti jeftinije od plaćanja obezbeđenja na nekoj drugoj lokaciji.

Biznis park "Bački Petrovac" se prostire na 25 ha, na lokaciji nekadašnje uspešne fabrike za proizvodnju metli, a do sada su u njemu svoj poslovni prostor našli "Agro Grnja", "I.R.A.L.", "God-eksport", "Teleoptik", "Inox bravarija", "Mitus", "Vojmedical", "Biopel".

U Biznis parku kažu da imaju odličnu saradnju sa opštinom Bački Petrovac. U prilog tome govori i zajednički nastup na Sajmu investicija u Novom Sadu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.