NavMenu

Ponovo moguća obuka za vožnju - Jedanaest auto-škola dobilo trajne dozvole za rad

Izvor: B92 Sreda, 20.11.2013. 16:43
Komentari
Podeli

Posle jednomesečnog "prinudnog odmora" 11 auto-škola dobilo je trajne dozvole za rad. MUP saopštio da će ubrzati posao kako bi nastavili da izdaju dozvole.

Podsetimo, pat-pozicija je nastala posle 26. oktobra, kada je oko 900 auto-škola u celoj Srbiji stalo, jer nije dobilo nove dozvole za rad.

Prve vozačke dozvole, posle skoro meseca pauze, uskoro će dobiti svoje vlasnike, a mali deo od 60.000 kandidata za vozače nastaviće obuku.

U jednoj od 11 škola koje su dobile trajnu dozvolu za rad kažu da je tome prethodila stroga kontrola. Proveravane su kancelarije, učionice, administracija, pripremljenost za teorijsku nastavu - planiranje i prezentacija časova, stanje vozila i poligona.

- Što se nastave tiče, počeli smo juče. Prva polaganja očekujemo da će nam nadležni zakazati za dvadesetak dana, a polaganje testova, vožnja može i ranije. To ne zavisi od nas, termine određuje MUP - kaže Đuro Miljević, predavač teoretske nastave.

U Privrednoj komori auto-škola kažu da im je MUP na sastanku obećao da će sve uprave na lokalu dobiti uputstvo kako da ubrzaju posao dobijanja dozvola.

- Mi smo se dogovorili da ne bi trpeli građani i auto-škole, mnogi imaju troškove i krediti za vozila, da se daju privremene dozvole. Jako je važno da smo za unapređenje i temeljitu proveru, nismo za odgađanje - ističe Milomir Veselinović, predsednik Privredne komore auto-škola Srbije.

Iako neki kandidati spremaju tužbe protiv svojih auto-škola, a auto-škole pripremaju tužbu protiv države za nadoknadu štete, u Zajednici auto-škola se trude da do toga ne dođe.

- Ovakva mera koja je preduzeta prema auto-školama uzrokovala je prestanak rada 4.500 ljudi, nekoliko hiljada ljudi nije moglo da pohađa nastavu i polaže ispit - kaže Miljević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić naredio je da se prikupe podaci sa terena vezani za načine utvrđivanja uslova i da se u petak ponovo održi sastanaka sa Privrednoj komori auto-škola Srbije kako bi analizirali stanje i mere koje se preduzimaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.