NavMenu

Resavska pećina biće otvorena za posetioce tokom cele godine - U planu izgradnja nekoliko pešačkih staza

Izvor: eKapija Sreda, 20.11.2013. 13:17
Komentari
Podeli

(Foto: resavskapecina.rs)
Predeo Viljakovac, iznad sela Jelovca, gde je smeštena Resavska pećina, privlači ljubitelje raskošnih i raznobojnih figura stalagmita i stalaktita pune četiri decenije. Resavsku pećinu obilaze prvenstveno školarci u organizovanim ekskurzijama, ali i drugi mnogobrojni turisti, piše lokalni nedeljnik "Novi put".

Zbog toga je, kako je najavio direktor JP "Resavska pećina" Dragan Obradović, pripremljeno nekoliko projekata za nove sadržaje za posetioce pećine i izletnike. To se prvenstveno odnosi na uređenje pešačkih staza, sa ciljem potpunijeg upoznavanja lepota ovog kraja.

- U planu je izgradnja staze zdravlja od pećine do izletišta Lisine i u drugom delu kroz kanjon Kločanice do planinarskog doma "Suvaja" i vodopada Veliko vrelo – rekao je Dragan Obradović, piše poslednji broj nedeljnika "Novi put".

Planirana je i izgradnja trim staze u neposrednoj blizini planinarskog doma preko reke Resave i obližnjeg brežuljka u predelu Lisina.

Kako je najavio Obradović, pećina će ubuduće biti otvorena za posetioce tokom cele godine, piše "Novi put".

Resavsku pećinu u toku ove godine posetilo je više od 38.000 ljudi, među kojima su bili i turisti iz Japana, Švedske, Francuske, Nemačke i drugih iz okruženja, prenosi ovaj list.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.