NavMenu

Za pošumljavanje u Vojvodini izdvojeno 140 miliona dinara

Izvor: eKapija Subota, 16.11.2013. 09:55
Komentari
Podeli
U Vladi Vojvodine u petak (15. novembra 2013. godine) potpisani su ugovori od dodeli novca iz pokrajinskog budžetskog Fonda za šume, prenosi sajt pokrajinske vlade.

Sekretar za poljoprivredu i šumarstvo Vojvodine Goran Ješić potpisao je ugovore u vrednosti od 140 miliona dinara sa generalnom direktorkom JP "Vojvodinašume" Martom Takač, direktorom JP "Nacionalni park Fruška gora" Dobrivojem Antonićem i v.d. direktora JVP "Vode Vojvodine" Mirkom Adzićem.

Kako je Ješić istakao, cilj je da se poveća obim pošumljenosti u Vojvodini. On je objasnio da je sada u toj pokrajini pošumljeno tek 7% teritorije, a da je predviđeno da se do 2014. dostigne stopa od 14%.

- Pokrajinski sekretarijat sufinansira projekat pošumljavanja većih površina u vojvođanskim opštinama. Mi svake godine izdvajamo ozbiljna sredstva za tu oblast, ali je prethodne godine suša, na žalost, uništila 80% sadnica koje smo zasadili. Ova godina je značajno bolja i želimo da štetu nadoknadimo - rekao je Ješić.

Direktorka JP "Vojvodinašume" Marta Takač rekla je da će sredstvima koja su dobili biti moguće sanirati štete, koje su nastale zbog suše. Takođe, biće moguće izgraditi i šumske puteve, tačnije 7 km novog šumskog puta u vojvođanskim šumama, kao i izvršiti melioraciju degradiranih površina.


Direktor JP "Nacionalni park Fruška gora" Dobrivoje Antonić naveo je da je sredstvima resornog sekretarijata prošle godine izgrađeno 4,5 km tvrdog šumskog puta, što je posle 30 godina prvi takav put na Fruškoj gori. Potpisivanjem ovog ugovora biće moguća izgradnja još 3 km šumskog puta, objasnio je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.