Izvor: Tanjug | Petak, 15.11.2013.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

ETCI dogovorio proizvodnju opreme za komunalna vozila sa firmom "Resor" - Alžirci zainteresovani i za "Prvu Petoletku"

(Foto: resor.rs)
Alžirska kompanija ETCI potpisala je u četvrtak (14. novembra 2013. godine) u Nišu ugovor preduzećem "Resor" iz Gadžinog Hana, o nadgradnji opreme za komunalna vozila, a zainteresovana je i za učešće u privatizaciji" "Prve Petoletke" iz Trstenika.

ETCI je alžirska kompanija sa sedištem u Bratislavi koja se bavi, između ostalog, proizvodnjom mašina, industrijske opreme i komponenti.

- Vrednost potpisanog ugovora na godišnjem nivou bila bi do 50 mil EUR - saopštili su direktori kompanija, Alžirac Elhadi Tauti i Branislav Mihajlović, prilikom potpisivanja.

Očekuje se da u posao sa Alžircima u izradi građevinskih dizalica bude uključena i firma "Gerber" iz Ražnja.

Preduzeća iz Srbije proizvodiće elemente za kamione koji će biti montirani u Alžiru. Predstavnici "Resora" rekli su da se mnoge komponenete za nadgradnju komunalnih vozila proizvode u kruševačkom "14. oktobru" i "Prvoj Petoletki", kao i u drugim srpskim preduzećima, tako da korist od posla sa Alžircima prevazilazi okvire preduzeća koje je direktni potpisnik ugovora.

Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnici Niša i Kruševca Zoran Perišić i Bratislav Gašić, kao i predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević.

Od posla sa Alžirom koristi neće imati samo Niški, već i Rasinski okrug. Gradonačelnik Kruševca istakao je da se moraju koristi sve moguće poslovne veze, kako bi se privukli investitori i pomogao razvoj privrede.

Alžirska kompanija, rečeno je, uputila je i nadležnom ministarstvu pismo o namerama, kojim izražavava zainteresovanost da učestvuje u privatizaciji "Prve Petoletke" iz Trstenika.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.