Izvor: eKapija | Utorak, 12.11.2013.| 14:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na sajmu "Elmia Subcontractor" u Švedskoj 8 srpskih firmi

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) prvi put omogućava srpskim kompanijama da se predstave na najvećem sajmu dobavljača u Skandinaviji "Elmia Subcontractor" u švedskom gradu Jonšopingu. Sajam je počeo danas i trajaće do 15. novembra 2013. godine, a cilj nastupa na ovom sajmu je promocija i povećanje izvoza srpske metalne i mašinske industrije na švedsko tržište.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavlja se 8 domaćih kompanija iz metalnog i mašinskog sektora: "Ewes Europe East", "Promek", "Perfom", "FKL", "Metalurg", "IRMA project system", "Stantech" i "Tobler Skele".

Pored ovoga, SIEPA je, kao partner na projektu Evropska mreža preduzetništva, koorganizator B2B događaja za koji se već prijavilo 150 kompanija iz 20 zemalja, uključujući skandinavske zemlje, Holandiju, Nemačku, Francusku, Litvaniju, i druge. Ovi, unapred zakazani, poslovni susreti će se u sklopu sajma održavati cela dva dana.

"Elmia Subcontractor" je vodeći sajam Severne Evrope u dobavljačkoj industriji, sa tradicijom od 1975. godine i održava se jednom godišnje u Jonšopingu, koji je centar za ovu vrstu indutrije u Švedskoj i celom skandinavskom regionu. Svake godine oko 1.200 izlagača iz 30 zemalja predstavlja svoje proizvode i usluge iz raznih oblasti. U 2012. sajam je posetilo 14.000 kupaca, stručnjaka i profesionalaca. Procenjena godišnja vrednost sklopljenih poslova je 2 mlrd EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.