Izvor: eKapija | Petak, 08.11.2013.| 12:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Marijana Vasilesku i Dušan Radičević novi članovi Izvršnog odbora Sberbanke Srbije

Marijana Vasilesku

Nakon dobijanja dozvola Narodne banke Srbije, Marijana Vasilesku i Dušan Radičević su i zvanično novi članovi Izvršnog odbora Sberbanke Srbije.

Marijana Vasilesku, koja će biti zadužena za poslovanje sa stanovništvom, je u svojoj bankarskoj karijeri pre Sberbanke Srbije radila u ABN AMRO banci i Royal Bank of Scotland na rukovodećim pozicijama u sektorima za poslovanje sa stanovništvom na poslovima razvoja proizvoda i marketinga. U Sberbanku Srbije je došla iz Home Credit banke.

Marijana donosi široko iskustvo stečeno na ruskom, rumunskom i kazahstanskom tržištu iz oblasti razvoja poslovanja sa stanovništvom, marketinga, razvoja proizvoda i prodaje i privatnog bankarstva.

Dušan Radičević

Pre bankarstva, Marijana je provela osam godina u kompanijama za proizvodnju i distribuciju robe široke potrošnje ("Unilever" i "Mars Inc."), u kojima je bila zadužena za marketing.

Dušan Radičević će kao i do sada biti zadužen za poslovanje banke sa privrednim subjektima.

Iskustvo u ovom sektoru bankarskog tržišta, Dušan je stekao u Zepter banci, Komercijalnoj banci i Volksbanci u kojoj je radio na rukovodećim pozicijama, praktično od početka poslovanja te banke u Srbiji pa sve do njene akvizicije od strane Sberbanke prošle godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.