NavMenu

ANTIĆ: Neće biti više zaduživanja

Izvor: Beta Četvrtak, 07.11.2013. 17:06
Komentari
Podeli

Aleksandar Antić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Antić

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić najavio je u četvrtak da će sa predstavnicima međunarodnih banaka biti vođen razgovor o preraspodeli već odobrenih kredita i usmeravanju sredstava na pripremljene projekte.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, Antić je na sastanku sa delegacijom Evropske investicione banke (EIB) koju je predvodio direktor za Zapadni Balkan Dominik Kurben, kazao da u skladu sa merama štednje Vlade neće biti novog zaduživanja.

- U okolnostima koje nameću mere štednje neće biti novih zaduživanja, već će se zajedno sa Svetskom bankom i Evrpskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) razmotriti mogućnosti delimičnog prerasporedjivanja već odobrenih sredstava i njihovog usmeravanja na pripremljene projekte - rekao je srpski ministar saobraćaja.

Delegacija EIB-a izvestila je Antića o pozitivnim utiscima stečenim tokom obilaska deonica na gradilištima Koridora 10. Istaknuto je da se svi započeti radovi odvijaju predvidjenom dinamikom i da je EIB spremna da osim finansijske podrške pruži i tehničku pomoć u izradi neophodne projektne dokumentacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.