NavMenu

Osnovana Srpska asocijacija menadžera – za prvog predsednika izabran Slobodan Vučićević

Izvor: eKapija Utorak, 28.11.2006. 10:21
Komentari
Podeli


Srpska asocijacija menadžera (SAM), kao prvo i dugo očekivano nacionalno udruženje biznismena, stručnjaka ili jednom rečju, ljudi koji sede za kormilom brojnih uspešnih firmi u našoj zemlji, osnovana je sinoć (27. novembar 2006. godine) u beogradskom "IN" hotelu.

Osnivačkoj skupštini SAM prisustvovalo je, pored predstavnika ekonomske diplomatije u Srbiji, državne uprave, udruženja, PKS-a, komora i klubova, i oko 40 istaknutih menadžera, osnivača SAM-a, a za prvog predsednika udruženja jednoglasnom odlukom okupljenih izabran je generalni direktor kompanije "Grand prom" i izvršni direktor Grupe "Droga Kolinska" za tržište jugoistočne Evrope Slobodan Vučićević.

Slobodan VučićevićSlobodan Vučićević

- Profesija menadžera svakim danom dobija na sve većoj važnosti kako u Srbiji, tako i u celom svetu. Upravo zbog toga, izuzetno je važno da i u našoj zemlji postoji jedna ovakva asocijacija, koja će svim sadašnjim i budućim menadžerima pomagati da se bolje i lakše snađu, informišu, zaštite i budu uspešniji u svom poslu – istakao je Vučićević.

Osnivači SAM, predsednik Slobodan Vučićević i potpredsednica Ava BovanOsnivači SAM, predsednik Slobodan Vučićević i potpredsednica Ava Bovan

On je tom prilikom ukazao i na činjenicu da Srbiji već godinama nedostaje kvalitetan menadžerski kadar, izrazivši nadu da će upravo SAM omogućiti što brže prevazilaženje tog problema, a time i izgradnju stabilne i dinamične nacionalne ekonomije.

Danijel Pantić, Aleksandar Parezanović i Đorđe PopovićDanijel Pantić, Aleksandar Parezanović i Đorđe Popović

Sličnim rečima prisutnima se obratio i državni sekretar u Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlatko Sekulović, koji je kazao da osnivanje Srpske asocijacije menadžera samo još jednom potvrđuje koliko je naša zemlja "sazrela kao društvo i kao privreda".

Vlatko SekulovićVlatko Sekulović

- Vi ste oni koji stvaraju novu vrednost i guraju srpsku privredu napred. Verujem da će novoosnovana asocijacija doprineti unapređenju vašeg rada, boljoj razmeni iskustava i znanja. Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom će vam u svemu tome pružiti pomoć, a za uzvrat očekujemo partnerstvo i saradnu – objasnio je Sekulović.

Članovima Osnivačke skupštine SAM obratila se i Sonja Šmuc, predstavnik Udruženja menadžera Slovenije, dok su pismo podrške asocijaciji uputili ministar privrede Srbije Predrag Bubalo, kao i čelnici CEC - Evropske asocijacije menadžera.

Predsednik Privredne komore Beograd Milan JankovićPredsednik Privredne komore Beograd Milan Janković

Novoosnovana organizacija sinoć je dobila i svoj Upravni i svoj Nadzorni odbor, kao i vizuelni identitet oličen u umešno dizajniranom logou kompanije Afirma. Nakon radnog dela Skupštine, priređen je koktel.

I. A.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.