NavMenu

Do leka i putem Interneta - Na sajtu RFZO mogu se pronaći apoteke koje imaju trenutno deficitarne medikamente

Izvor: Novosti Ponedeljak, 04.11.2013. 09:13
Komentari
Podeli

Odnedavno je Republički fond za zdravstveno osiguranje pružio mogućnost svim osiguranicima da putem interneta pronađu apoteku koja poseduje medikament koji im nedostaje, a izdaje se na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja. Na sajtu ove ustanove www.rfzo.rs postoji opcija "pronađi lek" gde se najpre na mapi označi lokacija na kojoj se traži lek, posle toga na listi se odabere određeni medikament, a u opciji "pronađi najbliže apoteke" biće prikazano pet najbližih gde se oni mogu nabaviti.

Korišćenjem ove mogućnosti osiguranici mogu da dobiju i informaciju koliko određenog leka ima na lageru.

- Ukoliko proverom na sajtu Republičkog fonda u aplikaciji "Pronađi lek" građani vide da se lek koji im je propisan na recept nalazi na stanju zaliha u apoteci na taj dan, a apoteka im ne izda propisani lek, uz obrazloženje da ne raspolaže istim, mogu se obratiti Sektoru za kontrolu Republičkog fonda i putem SMS poruka na brojeve telefona 064/852-2653 i 064/852-2654, putem imejl adrese prijave.osiguranika@rfzo.rs., a mogu i faksom na broj 011/2053-885 - kažu u RFZO.

Svaku prijavu Sektor za kontrolu će, ističu u ovoj ustanovi, razmotriti u svim slučajevima u kojima lek nije izdat, a apoteka prema podacima iz informacionog sistema "RFZO-apoteke" raspolaže zalihama propisanog leka. U cilju zaštite prava iz zdravstvenog osiguranja u takvim slučajevima sprovešće se postupak kontrole u apoteci koja ga nije izdala.

Evidencijao broju poseta sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i aplikaciji "Pronađi lek" će biti dostupna nakon izvršenih promena sajta RFZO, koje su trenutno u toku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.