NavMenu

Prodaja državnih oranica "Sokolac" na Bisernom osrtvu - Novi Bečej, čuvenog po proizvodnji vina "krokan"

Izvor: Dnevnik Sreda, 19.01.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Oko 230 ha državnih njiva na Bisernom ostrvu, dragulju Tise i Vojvodine,  koje se nalaze u sastavu novobečejskog poljoprivrednog dobra PP "Sokolac", uskoro bi, mogle biti prodate, jer su oranice,  stavljene pod hipoteku, a poverilac kome dugovi nisu izmerini  traži svoj novac. "Sokolac" je, polovinom 2003 god,  prodat konzorcijumu u koji su uključene domaće i firme iz Mađarske, to jest subotičko-debrecinskom kapitalu. Međutim, od samog početka, počeli su problemi, upravo zbog hipoteka, dugova i drugih obaveza jer novi vlasnici tvrde da pre kupovine za njih nisu znali.

 

"Sokolac" raspolaže s ukupno 7.300 ha obradivog zemljišta, od čega je 4.100 ha državno vlasništvo povereno ovom nekadašnjem dobru na gazdovanje, a 3.200 ha je vlasništvo “Sokoca”.
"Sokolac" je proslavilo vino “krokan” jer vinova loza, od koje se pravi, može da uspeva samo na Bisernom ostrvu, kraj Mrtve Tise. Međutim, krokana na "Sokocu" gotovo da više i nema, ali to je sasvim druga priča.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.