NavMenu

Čist hedonizam u avionu "boeing 777" - "Qatar Airways" pokrenuo specijalnu akciju za biznis klasu, dve karte po ceni jedne

Izvor: eKapija Petak, 01.11.2013. 11:21
Komentari
Podeli

Raznovrsno arapsko meze, bogat izbor vrhunskih sireva, vina i slatkiša, a la carte meni, TV ekran osetljiv na dodir, telefon u sedištu, priključak za laptop i udoban krevet od 193 cm, nisu deo ponude luksuznog poslovnog hotela, već standardni paket biznis klase kompanije "Qatar Airways".

Da prestižnije usluge na nebu nema, potvrđuje nagrada za najbolju biznis klasu na svetu koju je kompanija dobila 2013, a iste godine biznis lounge "Qatar Airways"-a u Londonu proglašen je najboljim na globalnom nivou. Takođe, već dve godine za redom, letačko osoblje kompanije ponosno nosi titulu prvih na Bliskom istoku.

Najviši standardi strogo se poštuju na svakom letu ka više od 130 destinacija širom sveta, a "Qatar Airways" poznat je i kao kompanija koja specijalnim pogodnostima i popustima putovanja čini još primamljivijim.

"Hotel" sa pet zvezdica iznad okeana

Više puta nagrađivana avio kompanija iz Dohe i jedan od dva svetska prevoznika rangiranih sa pet zvezdica na svim klasama, ubraja se u najluksuznije destinacije među oblacima. Na oko 11.000 metara od zemlje, putnici biznis klase "Qatar Airways" imaju osećaj da se nalaze u vrhunskom restoranu ili hotelu, a da su visoko od tla podseća ih "samo" pogled kroz prozor.

Jednako dobar tretman putnike očekuje i dok su na zemlji, jer biznis ponuda obuhvata pristup ekskluzivnom "premium terminalu" u Dohi, koji nudi sadržaje važne poslovnom svetu: biznis centar, WiFi, sekretarske usluge, kao i pomoć stručnog i uvek ljubaznog osoblja.

Dobro je znati i da je dozvoljena težina prtljaga 40kg (za prvu klasu 50kg), dok je konfiguracija sedišta 2-2-2 na "boeing 777". Svim putnicima biznis klase tokom leta je dostupan priključak za napajanje laptopa, 17 "individualni TV sa mnoštvom muzike, filmova i igrica, kao i telefon u sedištu.

- Bilo da je reč o gastronomskoj ponudi za koju su zaduženi naši najbolji kuvari, vinima koje preporučuju iskusni i cenjeni somelijeri, ili pak najmodernijoj tehnologiji dostupnoj tokom leta, uvek se trudimo da putnicima ponudimo i više od onoga što označava peta zvezdica. Biznis klasa "Qatar Airways"-a danas predstavlja sinonim za besprekornu uslugu. Za nabavku više od 250 letelica, među kojima su "boeing 787s", 777s, "airbus A350s" i A380s, kao i seriju letelica A320, do sada je uloženo 50 mlrd USD. Poslednji u nizu uspeha "Qatar Airways"-a je pridruživanje oneworld alijansi, u kojoj smo vodeći svetski avio prevoznici i čiji smo član od 30. oktobra 2013. godine" - rekao je generalni direktor "Qatar Airways"-a Akbar Al Baker.

"Qatar Airways" je među sedam svetskih avio-prevoznika rangiranih sa 5 zvezdica po oceni Skytrax agencije za avio kvalitet. Ista agencija nagradila je "Qatar Airways" priznanjem za Aviokompaniju godine 2011. i 2012, dok je 2013. godine kompanija bila drugoplasirana.

Uz najprestižnije svetske nagrade koje je "Qatar Airways" dobio, poslednje u nizu priznanja upućeno je prvom čoveku kompanije iz Dohe. Naime, Američka privredna komora u Kataru (AmCham Qatar), proglasila je Akbar Al Bakera biznis liderom Katara za 2013. godinu.

Akbar Al Baker postao je generalni direktor "Qatar Airways"-a 1997. godine. Al Baker je dolaskom na čelo kompanije pokrenuo razvoj "Qatar Airways"-a, koji je pre toga imao svega četiri aviona u svojoj floti.

"Qatar Airways" danas poseduje više od 129 aviona koji lete na 132 biznis i turističke destinacije širom šest kontinenata.

Putovanje za dve osobe - cena za jednu kartu

U "Qatar Airways"-u trenutno je aktuelna promocija tokom koje će svi oni koji kupe kartu za biznis klasu do bilo koje destinacije u mreži za kartu saputnika platiti samo takse.

Specijalna akcija traje od 1. do 30. novembra, a kartu je moguće iskoristiti za putovanja u periodu od 4. novembra 2013. do 31. marta 2014.

Karte i destinacije

Da biste rezervisali karte ili se dodatno informisali, posetite www.qatarairways.rs. Sve informacije dostupne su i u kancelariji kompanije "Qatar Airways", u Knez Mihajlovoj 30 (telefon 011/3288380), kao i u autorizovanim turističkim agencijama.

"Qatar Airways" je tokom 2013. godine svojoj mreži priključio deset novih destinacija – Gasim (Saudijska Arabija), Nadžaf (Irak), Pnom Pen (Kambodža), Čikago (USA), Salalah (Oman), Basru (Irak), Sulejmanijah kin(Irak), Čengdu, (Kina), Adis Ababa (Etiopija), Klark Manila (Filipini).

"Qatar Airways" će uvesti i redovne letove ka Filadelfiji, SAD (2. april 2014. godine).

Kada su u pitanju letovi iz Beograda, "Qatar" na liniji Beograd- Doha saobraća svakog utorka, srede, četvrtka i nedelje. Polazak sa Aerodroma "NIkola Tesla" je u 14 h, a očekivani dolazak u Dohu u 23.05 h.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.