NavMenu

Vojvodina dobija Program privrednog razvoja – za investicione projekte obezbeđen fond od 31 mil EUR

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 27.11.2006. 10:15
Komentari
Podeli

Izvršno veće Vojvodine prihvatilo je Program privrednog razvoja koji predviđa realizaciju 14 razvojnih programa, istakao je pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća Ištvan Pastor.

To je studija koja sadrži 14 programa privrednog razvoja, od kojih je implementacija 13 uveliko počela, rekao je Pastor i dodao da je projektovani period za realizaciju programa ustanovljen 2000. godine, i da je bio planiran za kraj 2006, ali je pomeren do 2009. godine.

Iz pokrajinskog budžeta predviđen je 31 mil EUR za ove programe, dok je na pomolu potpisivanje ugovora sa austrijskom vladom koja će sa 5 mil EUR pomoći implementaciju šest programa putem stručne podrške predstavnika konsultantskih firmi iz te zemlje, istakao je Pastor.

- Austrija će podržati programe poslovnih inkubatora, standardizacije i sertifikacije, izvoza poljoprivrednih proizvoda i program za strateška ekonomska istraživanja. Očekujem da će se ova studija naći na prvoj sednici Skupštine Vojvodine koja je zakazana za 12. decembar 2006. godine - zaključio je Pastor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.