Izvor: Beta | Sreda, 30.10.2013.| 12:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Saradnja Srbije i Velike Britanije u razvoju preduzetništva mladih

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Srbije Nenad Borovčanin razgovarao je u Londonu s rukovodstvom Britanskog saveta o saradnji Srbije i Velike Britanije u zapošljavanju i razvoju preduzetništva mladih.

Kako se navodi u današnjem saopštenju, na sastanku su predstavljeni britanski modeli za rešavanje problema u toj oblasti i razmotrene mogućnosti za njihovo sprovođenje u Srbiji.

Dodaje se da je bilo reči i o mogućnostima primene iskustava Velike Britanije u pedagoškoj obuci sportskih trenera, kako bi bili osposobljeni da decu i mlade, osim o sportu, uče i o elementarnoj kulturi, toleranciji i usmeravaju ih ka obrazovanju i sticanju dodatnih veština i znanja.

U delegaciji Srbije bio je i zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, a s obzirom na to da su lokalne samouprave ključni partneri u sprovođenju tih programa, iskazano je interesovanje da grad Šabac učestvuje u nekom od programa.

Tema sastanka bilo je i učenje engleskog jezika kroz specijalizovane kurseve koji se mogu organizovati preko Kancelarije za mlade, organizacija civilnog društva i onlajn, kao i povezivanje omladinskih udruženja Srbije i Velike Britanije.

Borovčanin i Pajić u Britanskom savetu su razgovarali sa Gejl Kembel, regionalnom direktorkom za edukativne trening centre i obuke, i Džejmsom Šounom, direktorom sektora za sport i edukaciju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.