NavMenu

Dodeljene nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja 2013"

Izvor: eKapija Sreda, 30.10.2013. 09:34
Komentari
Podeli

Nagrada "Cvet uspeha za ženu zmaja 2013" dodeljena je sinoć u "Madlenianumu" po sedmi put, u cilju afirmisanja i podsticanja uspešnih preduzetnica u Srbiji, a u nekoliko kategorija nagrađeno je 13 žena.

Slogan ovogodišnje manifestacije bio je "Žene znaju kako biti uspešna", a svečanosti su osim predstavnica Udruženja poslovnih žena Srbije, prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, privrednici, sponzori manifestacije, diplomatski kor...

Priznanje za "najevropskije žensko preduzeće" dobile su suvlasnica i direktorka preduzeća "Identity Plus" Danijela Biškup i dr Branka Ivošević, vlasnica Specijalističke oftalmološke ordinacije "Perfect Vision".

Za najbolji model zapošljavanja nagradu su dobile direktorka i suvlasnica "Agroploda" iz Gložana Jarmila Bohuš i vlasnica Agencije "Nana S.V" Svetlana Vučković.

U kategoriji "samozapošljavanje", nagrađena je vlasnica "Butika Sveća" iz Kikinde Olgica Arađanski.

Dodeljena su i specijalna priznanja i to za afirmisanje ženskog preduzetništva, direktorki i rukovodiocu Udruženja poslovnih žena "Nadežda Petrović" iz Čačka Gorani Tanasković, Tatjani Nikolić iz Udruženja poslovnih žena "Danica" iz Leskovca i Dragani Ristić Jovanović iz preduzeća "Farma promet" iz Niša.



Za pionirski preduzetnički poduhvat u seoskom turizmu nagrađena je Slavica Vračarić, vlasnica domaćinstva Opstanak iz Kremne. Nagradu za prodor na nova tržišta dobila je Mila Litvinjenko, direktorka kompanije "Aura" iz Niša. Za podsticanje inovativnog preduzetništva nagradu je dobila Svetlana Mojić, vlasnica preduzeća "Salt &Water" iz Novog Sada.

"Cvet uspeha" za unapređenje kvaliteta života dobila je Tatjana Jevđović, vlasnica preduzeća "Beauty Imagini" iz Beograda. Nagrađena je i Mirjana Hemun, vlasnica poljoprivrednog gazdinstva na Fruškoj gori.

Na konkurs za ovo priznanje prijavilo se 38 kandidatkinja iz gotovo cele Srbije.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić rekla je tom prilikom da je kroz obuke tog udruženja prošlo oko 3.500 žena iz cele Srbije, a da je posao započelo približno 200 njih. Oko 250 članica udruženja umreženo je sa udruženjima u regionu, dodala je Popović Pantić i navela da su u programima tog udruženja posebno mesto imale žene koje su želele da krenu putem preduzetništva kojima je pomagano kroz edukativne programe i mentorski rad u parovima.

Od 2007. godine nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja" dobilo je 60 preduzetnica, a ove godine projekat su osim Udruženja poslovnih žena podržali Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, Centar CIPE, kao i Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Ministarstvo privrede i European SME Week.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.