NavMenu

Crna Gora i Srbija uskoro bez dvostrukog oporezivanja

Izvor: seebiz.eu Petak, 25.10.2013. 11:26
Komentari
Podeli

Crna Gora i Srbija uskoro će, kao osnovu za nastavak dobre ekonomske saradnje između dve države, potpisati sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, saopšteno je juče nakon razgovora crnogorskog ministra finansija Radoja Žugića i ambasadora Srbije u Podgorici Zorana Bingulca.

Žugić i Bingulac su razgovarali i o podršci uspostavljanju platnog prometa u cilju propulzivnije interakcije između banaka dvije države, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Sagovornici su se složili da je dobra regionalna saradnja između dve države osnov ekonomskih i evropskih integracija.

- Razgovarano je o uspešnoj dosadašnjoj saradnji dve države, imajući u vidu zajedničke istorijske, kulturne, ekonomske veze, kao i zajedničke ciljeve u pravcu evropskih integracija - navodi se u saopštenju.

Predmet razgovora bile su, kako se dodaje, i nepopularne ekonomske mere koje su obje države morale da sprovedu, a Žugić i Bingulac su se saglasili da su ti potezi bili opravdani u cilju uspostavljanja stabilnijeg fiskalnog sistema.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.