NavMenu

Srbija 29. oktobra organizuje investicioni forum "Serbia Investment Day" u Londonu

Izvor: Beta Sreda, 23.10.2013. 12:43
Komentari
Podeli

Srbija će u utorak, 29. oktobra, u Londonu organizovati investicionu konferenciju "Serbia Investment Day", na kojoj bi investitorima iz čitave Evrope trebalo da se obrate premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Kako je najavljeno na pozivnici srpske vlade za "Serbia Investment Day" u Londonu, poslovni ljudi i najveći investitori iz Evrope imaće priliku da se bliže upoznaju sa mogućnostima za ulaganje u Srbiju.

Na skupu u Londonu, kako je najavljeno, o mogućnostima za poslovanje u Srbiji govoriće i direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA Božidar Laganin, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji Mateo Patrone (Matteo Patrone) i predsednik Britansko-srpske privredne komore Pol Džadž (Paul Judge).

Kako je navedeno, na skupu će biti razgovarano o političkim i finansijskim pitanjima sa kojima se Srbija danas suočava, uključujući formalan početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, sporazume o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom, Turskom i Rusijom.

Sporazumi o slobodnoj trgovini sa EU, Turskom i Rusijom daju izvoznicima u Srbiji bescarinski pristup tržištima sa ukupno više od milijardu ljudi, kao i oslobađanje od korporativnog poreza na dobit u roku od deset godina za najveće investitore, piše na pozivnici.

Srbija je potpisnica i regionalnog sporazuma o slobodnoj trgovini CEFTA, koji privrednicima omogućava bescarinski izvoz na tržište od oko 29 miliona ljudi.

Na "Serbia Investment Day" u Londonu investitorima u Evropi biće ukazano i na povoljan geografski položaj Srbije kao ključne zemlje za poslovanje, posebno za one kompanije koje su zainteresovane za centralnu i jugoistočnu Evropu i Aziju.

O iskustvima poslovanja u Srbiji govoriće i predstavnici britanskh kompanija koje posluju na tom tržištu, a najveći investitor je BAT, koji je 2003. godine kupio "Duvansku industriju Vranje" (DIV).

Na pozivnici srpske vlade za prvi "Serbia Investment Day" u glavnom gradu Velike Britanije potpisani su premijer Dačić i prvi potpredsednik Vlade Vučić.

Početkom septembra Dačić i predsedavajući Britansko-srpske privredne komore Pol Džadž na sastanku u Beogradu dogovorili su se o održavanju investicione konferencija na kojoj će učestvovati britanski ulagači i vodeće srpske firme.

Kako je tada saopštila Vlada Srbije, Pol Džadž je rekao da 70 britanskih kompanija izražava interes za investiranje u privredu Srbije, posebno u oblasti rudarstva, energetike, telekomunikacija, poljoprivrede, turizma i stručnog obrazovanja preduzetnika.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.