NavMenu

Izložba kravata Nataše Šarić do 4. novembra u Galeriji "O3one"

Izvor: eKapija Utorak, 22.10.2013. 16:05
Komentari
Podeli

Modna dizajnerka Nataša Šarić, kreatorka odevnih predmeta i detalja za muškarce i žene, otvoriće u četvrtak (23. oktobra 2013.) u 21 čas, u Galeriji "O3one" (Andrićev venac 12), svoju novu izložbu kravata pod nazivom "Planet 312" i na taj način najaviti Beogradsku nedelju mode ("Belgrade Fashion Week").

Koncept izložbe je multimedijalna postavka od 12 kostima sa kravatama iza kojih će biti projektovan video rad sa jedinstvenim fotografijama i atmosferom od 300 kravata. Uz spore kadrove bez naglih rezova i mnoštvom krupnih planova, video rad će posetiocima slikovito dočarati duh kravata i karaktere onih koji ih nose.

Kravate su trodimenzionalne i sadrže više nivoa šivenog materijala, a crno-bela boja je upotrebljena kao inspiracija za jedan deo izložbe. Pored toga, na kravatama će biti prikazani crteži i slike tj. dela našeg poznatog slikara Zorana Velimanovića, koji je izlagao u Italiji, Francuskoj, Portugaliji i Mađarskoj. Kravate su izrađene različitim tehnikama i svaka od njih je ponaosob instalacija i priča za sebe. Lajtmotiv izložbe je "New generation of ties – Nova generacija kravata" u kojem svaka kravata predstavlja po jedan karakter.

Autorka izložbe, dizajnerka Nataša Šarić, kaže da će na taj način biti prikazana individualnost u potrazi za što potpunijim načinima posmatranja kravate kroz različite medije, ali i kao sasvim drugačija umetničko-upotrebna vrednost ovog odevnog predmeta.

- Kravata je ranije posmatrana isključivo kao odevni predmet, dok u poslednje vreme ona sve više dobija umetnički izraz i veoma jednostavno oslikava karakter onoga ko je nosi, nezavisno od toga da li je reč o ženi ili muškarcu. Podsetiću samo na Marlen Ditrih, prvu ženu koja je ponela kravatu i na taj način doprinela razbijanju stereotipa da kravate nose samo muškarci. Na izložbi će posetioci moći da vide kravate u različitim momentima stvaranja i inspiracije, ali i da kroz jedan drugačiji utisak razumeju zašto ona polako postaje malo umetničko delo. Moja izložba najavljuje Beogradsku nedelju mode koja počinje sutradan u organizaciji "Modnog studija Click" i traje do 1. novembra - rekla je Nataša Šarić i dodala da je ovaj događaj svojim jedinstvenim konceptom značajno uticao na razvoj domaće modne scene.

Tim povodom, Nenad Radujević, vlasnik "Modnog studija Click", kaže da će izložba kravata "Planet 312" na slikovit način posetiocima omogućiti da "provire" u ono što ih očekuje tokom održavanja najuticajnijeg modnog projekta u regionu, "Belgrade Fashion Weeka".

Svi posetioci izložbe dobiće na poklon kravatu-ogrlicu od gume sa logotipom Nataše Šarić, dok će goste zabavljati di džej Ana Pajković, odevena u kreacije Nataše Šarić.

Izložba traje do 4. novembra i ulaz je slobodan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.